Hlavní obsah

Expedice do přírody Horního Rakouska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč se toulat v dálavách, když to krásné leží na dosah ruky. Dobrodruh nebo rodina? Horní Rakousko nabízí všechny formy zábavy pro nezapomenutelnou dovolenou.

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Horní Rakousko a jeho nádherná přírodní krajina

Článek

Horní Rakousko je na dosah ruky. Dá se říci: přímo za dveřmi. To vše tedy hovoří pro to, abyste se při plánování příští dovolené podívali za hranice a objevili tuto všestrannou sousední zemi s její nádhernou přírodní krajinou. Existuje tolik neopakovatelných možností, jak Horní Rakousko prozkoumat. Je tedy čas na expedici k sousedům, k pramenům odpočinku a požitkům z přírody.

Ve spojitosti s Horním Rakouskem nás všechny určitě napadnou rakouské Alpy a nekonečné množství turistických stezek. Turistika v Horním Rakousku přináší ty nejkrásnější výhledy, dechberoucí panorama pro neopakovatelné zážitky. Jakou dovolenou zvolit v Horním Rakousku? Dovolená pro turisty v horách, na kole nebo e-kole. Můžete navštívit například bukový prales v Národním parku Kalkalpen, jakých dnes v Evropě existuje jen velmi málo, nebo se podívat na novou 20 etapovou trasu "Berge-Seen-E-Trail", která provede e-cyklisty regionem Salzkammergut, ten spojuje hory a jezera tak dokonale jako žádné jiné místo.

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Národní park Kalkalpen

I kdyby vás to letos táhlo k moři, tak musíte vědět, že jezera v Horním Rakousku mají blahodárné účinky nejen pro mysl, ale i tělo. Vychutnejte si osvěžení u třpytivě průzračných jezer a čas s přáteli nebo rodinou. Víte proč například Salzkammergut přitahuje ročně několik tisíc lidí? Protože spojení hor a jezer existuje v této dokonalosti pouze zde. Užijte si pohodový den a prožijte nádherné hodiny u jednoho ze 76 průzračných jezer oblasti Salzkammergut. Napněte plachty nebo se postavte na surf a pak sa vydejte na kole podél Dunaje a žasněte nad přírodním zázrakem, meandrem "Schlögenská smyčka". Trasa vedoucí Horním Rakouskem až do Vídně, která je dlouhá 330 kilometru. Salzkammergut Sommer-Card poskytuje 25% slevy ve více než 120 atrakcích a místech regionu, u pobytu od tří nocí je karta zdarma.

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Aktivní dovolená

Nepochybnou výhodou Rakouska je vzdálenost z České republiky, která ji předurčuje i ke kratším návštěvám. Ať už zvolíte wellness, pobyt s rodinou nebo aktivní dovolenou s přáteli, tak dovolená v Horním Rakousku je vždy vynikající řešení! Se zaměřením na odpočinek a zdraví. V Horním Rakousku totiž vědí, jak příroda obnovuje naše síly. Například při vdechování svěžího lesního vzduchu nebo pod rukama zdravotních expertů, kteří se vyznají ve starých tradicích evropského přírodního léčitelství a umí jej i aplikovat, aby se jejich hosté mohli vydat na cestu domů s „plně dobitými baterkami“.

Věřte nebo ne - Horní Rakousko je, stejně jako Česká republika, zemí piva. Kdo se chce vydat po stopách malých pivovarů, pivních specialit, ten objeví nejen enormní množství různých druhů piva a aromat, ale také největší chmelařskou oblast v celém Rakousku.

To je jen malý výčet důvodů, proč byste si v létě 2020 měli vybrat dovolenou v Horním Rakousku. Tato sousední země je totiž stále plná překvapení. A kdo by právě teď nechtěl objevit něco naprosto nového?

Jednoduše - Užijte si léto v Horním Rakousku a sbírejte zážitky na celý život. Například s kartou plnou výhod AktivCard Pyhrn-Priel. Pyhrn-Priel AktivCard je k dispozici ve více než 180 partnerských provozovnách již od prvního přenocování. Ke 40 bezplatným a 20 zlevněným službám této karty patří mimo jiné bezplatné používání lanovek.

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Horní Rakousko a jeho nádherná přírodní krajina

Pro více informací :

Oberösterreich Tourismus Information, Freistädter Straße 119, 4041 Linec,

tel.: +43 732 221 022, e-mail: info@oberoesterreich.at,

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Cyklo dovolená v Horním Rakousku

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Dovolená s dětmi v Horním Rakousku

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Jezera Dolního Rakouska lákají k osvěžení

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Oblast Salzkammergut láká ročně několik tisíc lidí

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Zážitky na celý život

Foto: Oberösterreich Tourismus Information

Linz

Výběr článků

Načítám