Hlavní obsah

Dimash Kudaibergen: Jak se díky hudbě objevují nové trasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popularita kazašského zpěváka, skladatele a multiinstrumentalisty Dimashe Kudaibergena přitahuje pozornost jeho věřících v Kazachstán jako celek.

Dimash Kudaibergen: Jak se díky hudbě objevují nové trasy

Článek

Stále více lidí si přeje vidět domov megastar a město Aktobe, kde se zpěvák narodil. JSC « NC «Kazakh Tourism» spolu s rodiči Dimasha a ministerstvem cestovního ruchu, tělesné kultury a sportu akimata v regionu Aktobe v roce 2018 vyvinuli speciální zájezd pro fanoušky hvězdy.

Zájezd vede do míst tvůrčího růstu a formování hvězdy - z jeho domova, mateřské školy, hudební školy a hlediště, která jsou vyprodána na vystoupeních jejich oblíbeného umělce, a zahrnuje také návštěvu dvou měst Kazachstánu - Nur-Sultan a Almaty.

Z biografie Dimash Kudaibergen

Dimash Kudaibergen vyrostl v hudební rodině a začal hrát na jevišti od svých dvou let. V roce 2015 si v rodném Kazachstánu i v dalších zemích získal svou první a bezprostředně obrovskou popularitu a stal se vítězem Grand Prix v soutěži mladých interpretů « Slavianski Bazaar » v běloruském Vitebsku.

Vlast ocenila koloratura a charismatické schopnosti svého hrdiny, a v témže roce 2015 mu udělení Kazachstán Národní cenu « lidové oblíbené roku » v nominaci « Artist estrády ». Po tomto vítězství začal být kazašský zpěvák zván do různých evropských a asijských zemí a v roce 2016 absolvoval turné po Kazachstánu s dnes již slavným turné « Ұмытылмас күн » nebo « Незабываемый день » («Nezapomenutelný den»,«Unforgettable Day»), pojmenované podle stejnojmenné písně, kterou napsal Dimash ve věku 19 let.

Celosvětová exploze uznání však nastala poté, co se Dimash zúčastnil populární televizní show « I am a Singer-2017 » v televizi Hunan (Hunan TV). V kolosálně náročné soutěži s uznávanými světovými zpěváky se dostal do finále a obsadil druhé místo. Jeho vystoupení na singlu « I am a Singer-2017 » se umístil na prvním místě v hitparádách Fresh Asia Music, včetně singlů « Незабываемый день » a «Eternal Memories» v žebříčku QQ iTunes v den vydání. Dimash získal několik hudebních ocenění, mezi nimi i cenu «Best Asian Singer» na 24. China Music Awards, považovanou za ekvivalent «Grammy» a «Nejpopulárnější zahraniční zpěvák» na Tencent MTV Asia Music Gala.

Ve stejném roce 2017 se na mezinárodní výstavě EXPO-2017 v Astaně uskutečnil první velký sólový koncert Dimashe Kudaibergena Bastaua, který pojal asi 30 tisíc diváků.

Poté, co hudebník absolvoval výcvik v žánru akademického operního zpěvu, byl pozván do Státního divadla opery a baletu v opeře Astana, ale rozhodl se rozvíjet svou kariéru v moderní hudbě s využitím klasických prvků, stejně jako tradiční kazašské hudby a populární hudby.

Současnost potvrzuje správnost Dimashovy volby - počet umělcových fanoušků neuvěřitelně roste. Kromě toho zpěvák aktivně zve své diváky v různých zemích světa, aby navštívili jeho domovinu, a ona zase rozvíjí příležitosti pro tento účel.

- Lidé upřímně obdivují Dimashův talent a milují jeho tvorbu , přijíždí do Kazachstánu projevuje úctu jemu a jeho rodné zemi, - říká Meiramgul Balgozhina, organizátor a koordinátor projektu Dimash-túr. - Nová turistická trasa je zaměřena na přijímání cestujících-fanoušků Dimasha, kteří s velkou touhou a respektem přijímají a následují slavnou Dimashovu frázi «Welcome to Kazakhstan». Počítali jsme, že turisté pocházejí z různých částí světa, na seznamu je více než 60 zemí. Například rodina z Malajsie cestovala tisíce kilometrů, aby přivedla postiženého syna Zaima do vlasti artista. Zaim nemůže chodit sám, což mu nebránilo zúčastnit se turné „AAA“ (jak jsme dříve nazývali trasu: „Astana-Aktobe-Almaty“) ve třech městech Kazachstánu. Ten chlap byl rád, že je tady, a řekl, že sní o Dimashově turné v Malajsii.

A američtí fanoušci, kteří navštívili Dimashovu rodnou školu, a cítili, jak je v létě v učebnách horko, darovali vzdělávací instituci klimatizační zařízení, aby děti mohly studovat v příjemné atmosféře. Jeden z nich - Umut Satron - řekl: „Zaslouží si to - Zlatá děti“.

Túr je navržena na 10 dní a zahrnuje návštěvy tří měst - Nur-Sultan, Aktobe a Almaty. Program je vyvinut pro každou konkrétní skupinu turistů. Hlavními místy po příjezdu do Nur-Sultanu jsou muzea, mešity, hlavní atrakce hlavního města a jeho okolí: komplex Baiterek, opera Astana, výstavní pavilon EXPO, rekreační oblast Shchuchinsko-Borovsk a samozřejmě Kazašská národní univerzita umění „Shabyt“, kde artist studoval. Zde, v hlavním městě, Ayman Musakhodzhaeva, rektor Shabytské univerzity, pozdravuje hosty sama a vede do kanceláří, kde také získal znalosti herec. Kromě toho se v hlavním městě organizuje speciální noční karaoke-túr po městě na dvoupatrových vyhlídkových autobusech Red Bus, kde si fanoušci, kteří se seznámí s nočním hlavním městem, mohou vychutnat zpěv svých oblíbených hitů v plněni Dimasha. Organizátoři věnují maximální pozornost seznámení fanoušků s kazašskou kulturou, národními nástroji, zvyky, tradicemi a samozřejmě tanci.

Hosté tak mají možnost vyzkoušet si hrát na dombre, saz-syrnae, tančit „Kara Zhorga“ a mnoho dalšího. V Nur-Sultanu strávi fanoušci Dimasha Kudaibergena tři dny a poté odleta do Almaty. Turisté zde navštíví park pojmenovaný podle 28 hrdinů Panfilova, starodávné chrámy: mešity a kostely, nákupy na Zeleném bazaru, obdivování malebných panoramatických výhledů z Kok-Tobe, Medeu, Shymbulak, stoupání v horské jezero Talgar, v Almatinské jezero, v Čarynský kaňon. Po čtyři dny zůstávají turisté v Almaty, které je láká svými přírodními, kulturními a historickými objekty.

Turisté plní dojmů z krásné země svého idolu provádějí transfer letadlem v Aktobe - do vlasti Dimash. Zde se konají jejich hlavní setkání s pamětihodnostými, ke kterým má slavný zpěvák přímý vztah.

Hosté Kazachstánu, které umělec pozval z pódia na své turné, navštěvují místa svých studijních a koncertních vystoupení. Například ve škole ve městě Aktobe, kde Dimash studoval, fanoušci poznávají zpěvákovy učitele, sedí u stolu, fotografují, navštěvují školní muzeum, kde je koutek věnovaný talentovanému absolventovi. Dívají se na jeho fotografie a známky školy se zájmem. Program prohlídky zahrnuje také mistrovskou třídu s Dimashovým učitelem hudby, mistrem Maratem Aitimovem. Na příkladu svých studentů předvádí, jak zpívat v různých dobách a oktávách, vypráví zajímavé a vtipné příběhy ze studentského života svého studenta Dimasha. A ve večerních hodinách ve volném čase maestro spolu s organizátory turné vítá hosty v útulném karaoke, kde fanoušci předvádějí slavné hity umělce a rádi si povídají s mistrem.

Poté se turisté vracejí do Nur-Sultanu, kde mají o něco více času na nákup suvenýrů a focení na pozadí moderní futuristické architektury města.

Již dnes je nový výlet oblíbená turisty. Dimash Kudaibergen je „Velvyslanec cestovního ruchu Kazachstánu“, který hrdě nese tento titul!

Fakta z biografie Dimasha

Jako malé dítě snil o zpěvu na velkém jevišti.

Ve škole studoval díla kazašských básníků a spisovatelů, transponoval jejich básně do hudby, skládal poezii a aranžoval hudbu.

V letech 2010 až 2013 vyhrál čtyři hlavní soutěže: v Kazachstánu - „Hlasy Bajkonuru“, „Zhas Kanat“, na Ukrajině - „Východní bazar“, v Kyrgyzstánu - „Meikin Asia“.

V roce 2013 složil hudbu dvou svých budoucích hitů „Korkemim“ k veršům svého otce a „Umytylmas kun“ k veršům Oral Baisengira, nahrál tři hudební videa.

Podle babičky Dimasha zpívá všechny písně naživo, bez zvukového záznamu ... s plným nasazením, aby mu po představení bylo možné vyždímat košili.

V roce 2016 Dimash podepsal smlouvu s agenturou Black Gold Talent v Pekingu.

Jako nejmladší člen v historii show, ve věku 22 let, soutěžil s profesionálními a nejvyhledávanějšími čínskými zpěváky. Jako výsledek se dostal do finále, obsadil druhé místo a podlehl zpěvákovi z Hongkongu Sandy Lam.

Výběr článků

Načítám