Hlavní obsah

Co vás ochrání před krtečky a pány s umělými psy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ročně se v Česku prodá odposlechová technika za stovky miliónů korun. Podle neoficiálních informací je každý dvacátý telefonní přístroj, který patří některé z významných osob z oblasti byznysu nebo politiky, pravděpodobně odposloucháván.

Nikdy nevíte, kdo a kde poslouchá

Článek

Technologii pro mobilní telefony s operačním systémem Android, se kterou je možné volat běžným způsobem i v režimu chráněném proti odposlechu, začala na náš trh dodávat společnost Probin. Šifrovací systém s názvem Cryptosmart, který byl původně vyvinut pro francouzskou vládu, je určen pro šifrovanou hlasovou, SMS a datovou komunikaci přes mobilní telefony. Jedná se o unikátní řešení na našem trhu, které je určeno pro chytré telefony s Androidem, konkrétně pro oblíbený Samsung Galaxy S III.

Probin začal celý šifrovací systém dodávat netradičně v kompletním balíčku, což připomíná balíčky služeb klasických mobilních operátorů. Již za 29 500 Kč je možné si pořídit „proti odposlechovou“ sadu obsahující telefon SG III s nainstalovanou technologií Cryptosmart. Cena za měsíční pronájem a provoz datového serveru spolu s technickou podporou přitom nepřesáhne běžné náklady na telefonní hovory.

Obsluha telefonu s Cryptosmart se neliší od používání běžných přístrojů. Uživatel se jen „přepíná“ mezi normálním a šifrovaným voláním a přenosem dat. Graficky znázorněné vidí kontakty, se kterým v utajeném režimu může uskutečnit hovor a se kterými nikoliv.

Výběr článků

Načítám