Hlavní obsah

Chystáte se na lyže do Alp nebo letíte za exotikou? Víme, kde výhodně koupit eura nebo dolary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížící se sezónou jarních prázdnin mnozí z vás vyrážejí do zahraničí, ať už lyžovat do Alp nebo k moři za teplem. I když s sebou berete kartu, nezapomeňte si vzít i zahraniční hotovost. Doma ji pořídíte výhodněji než z bankomatu v zahraničí.

Valuty na lyže do Alp může rezervovat výhodně

Článek

Při výběru z bankomatu v zahraničí je často účtován poplatek, někdy i více než 100Kč. Kapesné v cizí měně si pořiďte ještě doma před odjezdem!

S novinkou přišla před časem směnárenská síť Interchange, která nabízí skvělé kurzy pro rezervace valut přes internet, a to zcela bez poplatku. V aplikaci na svém webu uvádí aktuální online kurzy pro každou lokalitu, kde působí. Kromě téměř 20 poboček v centru Prahy a na letišti Václava Havla provozuje směnárny též v Českých Budějovicích, Děčíně, Hradci Králové, Karlových Varech, Liberci, Mladé Boleslavi, Mostě, Pardubicích a Plzni.

V nabídce směnáren Interchange jsou všechny běžné měny jako eura, dolary a libry, ale seženete zde i např. méně běžný čínský juan nebo arabský dirham. Jejich nabídka mimo Prahu je však kolísavá a měny nemohou být vždy skladem. Lidem mířícím do exotických destinací se tak doporučuje rezervovat měnu přes internet s vyzvednutím v den odletu na pobočce Interchange na letišti V. Havla, kde je nabídka měn nejširší.

Výběr článků

Načítám