Hlavní obsah

Chcete stále krásnou střechu s dlouhou životností? Vyberte ideální povrchovou úpravu tašek

Komerční článekTONDACH

Pokud sníte o střeše, která vydrží trvale krásná, je třeba si vybírat jen z nejkvalitnějších výrobků na českém trhu. Určitě oceníte vysokou odolnost, mrazuvzdornost, barevnou stálost a především dlouhou životnost.

Chcete stále krásnou střechu s dlouhou životností?

Článek

Nezáleží však jen na skvělých funkčních vlastnostech - dokonalá střecha musí také skvěle vypadat. V sortimentu známé české firmy TONDACH najdete širokou paletu modelů pálených tašek, povrchových úprav i barev. Vždy si tak snadno přizpůsobíte střechu přesně podle svých představ.

Režná taška, engoba nebo glazura?

Česká firma TONDACH dodává své tradiční pálené tašky ve třech provedeních. Každé se vyznačuje skvělými kvalitativními vlastnostmi i unikátním vzhledem. Na každou střechu se hodí jiný typ povrchové úpravy, vybírejte proto pečlivě a klidně si nechte poradit od odborníků.

Stále oblíbené je základní režné provedení bez povrchových úprav. Jeho tradiční vzhled oceníte nejen při rekonstrukcích historických budov, ale i na novostavbách. U režných tašek je navíc možný vznik patiny, která stylově doplní už tak velmi příjemný dojem z přírodního produktu.

Maximální odolnost proti UV záření, kyselým dešťům i krupobití vám zaručí engobované a glazované tašky. Navíc u nich nedochází k usazování nečistot a tašky vypadají i po mnoha letech stále jako nové.

Stodo 12, glazura břidlicově černá. Tento typ tašky je také vhodný pro střechy s nižším sklonem.

Na engobovaných pálených taškách vás okamžitě zaujme matná až pololesklá barva. Při její výrobě se před výpalem na vysušené tašky nanáší zušlechtěné rozplavené jíly s obsahem oxidů kovů. Na povrch tašky se natavují při teplotách přesahujících 1000°C. Díky jemné struktuře jílu vzniká na vypálené tašce charakteristická matná barva i nízká úroveň pórovitosti. Střecha s engobovanými taškami tak bude méně nasákat a lépe odolávat usazování nečistot. Engoby jsou navíc bezolovnaté a bezkobaltové, nijak proto neohrožují životní prostředí.

S glazovanými taškami získá vaše střecha jedinečný lesk. Glazury sice vznikají podobně jako engoby, rozplavené jíly však obsahují vyšší podíl sklovitých příměsí. U tašek tak vzniká charakteristický lesklý povrch. S glazurou se nemusíte bát nečistot nebo mechu.

Široký výběr barev pro všechny povrchové úpravy

Tašky s umělým nebo jen drsnějším povrchem se často potýkají s nečistotami, kterých se jen tak nezbavíte. S engobami a glazurami si však můžete oddechnout - díky své nízké pórovitosti se není třeba obávat usazování nečistot. Navíc vám zaručí stálou barevnost po celou dobu životnosti (až 100 let). Sklovitá směs totiž není jen nátěr jako u některých jiných typů skládané krytiny. Je v tunelové peci natavena přímo na povrchu tašky, barva se proto vlivem deště nikdy nesmyje.

Stodo 12, glazura břidlicově černá. Tento typ tašky je také vhodný pro střechy s nižším sklonem.

TONDACH, přední český výrobce pálené střešní krytiny, vám může nabídnout pestrou barevnou paletu pro engoby i glazury. Zatímco klasické tašky bez povrchové úpravy mají svou přirozenou režnou barvu, engoby jsou dostupné v červené, měděné, hnědé, tmavě hnědé, černé, duo apod. Velmi populární je také engoba antik nebo granit.

Glazury jsou v barvách Amadeus černá, kaštanově hnědá, tmavě hnědá a břidlicově černá, případně šedá a červená. Vyrábí se také bezbarvá glazura Amadeus Natur.

Pokud chystáte rekonstrukci historické budovy, na střeše se vám bude skvělé vyjímat pálená taška Bobrovka. Je také možné objednat i tašku s jinou barvou mimo standardní vzorník, třeba od bílé glazury po zelenou.

Pro více informací o povrchových úpravách, modelech tašek a právě probíhajících cenových zvýhodněních navštivte www.tondach.cz

Výběr článků

Načítám