Hlavní obsah

Celoživotní vzdělávání je dnes klíčové

Novinky, Vysoká škola ekonomie a managementu

Pryč jsou doby, kdy člověk vystudoval školu a celý život čerpal ze znalostí získaných během čtyř či pěti let studia. V průběhu posledních let se ukázalo, jak zaměstnavatelé kalkulují, který zaměstnanec je pro ně přínosem, a kdo je lehce nahraditelný.

VŠEM

Článek

Vzdělávání, je-li kvalitní, je základem pro další osobnostní růst a rozvoj, rozšiřuje obzory a nabízí lepší uplatnění na trhu práce. To se ovšem netýká pouze zaměstnanců, ale i podnikatelů, pro které je stále důležitější držet krok s aktuálními trendy.

Možností, jak se průběžně vzdělávat ve svém oboru, je v dnešní době mnoho, od profesních kurzů, až po vysokoškolské studium, a mnohdy jsou přizpůsobeny právě studujícím při zaměstnání. Například Vysoká škola ekonomie a managementu (www.vsem.cz) připravila harmonogram kombinované formy studia tak, že výuka i zkoušky probíhají pouze o víkendu a stejně tak, když studenti potřebují něco vyřídit, funguje o víkendu i studijní oddělení. Zaměření studijních oborů sahá od marketingu, přes finance až k HR a pro ty, kteří si chtějí osvojit nové manažerské metody a techniky, je určen program MBA.

Vzdělávání dnes už ovšem nemusí nutně znamenat návrat do školních lavic. Kromě klasických kratších profesních kurzů rozvíjí VŠEM s využitím moderní technologií tzv. e-learning, unikátní výukový systém interaktivně kombinující videopřednášky s prezentacemi.

Přijďte se podívat na Den otevřených dveří VŠEM 4.prosince.

Výběr článků

Načítám