Hlavní obsah

Bylo to se smrtí na zádech, říká Čech po obávaném skoku na kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletému Petrovi z Ostravy se konečně podařil unikátní skok. Přes trojitou řadu zdí na bratislavském sídlišti Petržalka přeletěl poprvé bez újmy na zdraví.

ZUNO BANK AG

Článek

Trénoval to přes dva roky. Skok ale zvládl doslova se smrtí na zádech. Nedávno se totiž potkal s tragédií, která se mu z mysli jen tak nevymaže. Před měsícem úspěšně sjel bolívijskou Cestu smrti, ale bohužel jeho kamarád, který jel za ním, nepřežil pád do rokle po nepovedeném manévru. Přečtěte si o tom zde.

„V Bolívii jsem cítil, že na mě dýchla smrt. Kolega si špatně najel zatáčku a byl konec. Může být teď řada na mně,“ komentuje biker Petr jezdící v barvách banky Zuno.

Místo je v bikerské komunitě známé jako mimořádně obtížné. Tento skok i další podobné trénoval na sídlišti v Ostravě i Bratislavě, ale i v různých přírodních parcích pro bikery.

„Je to dost nářez, když si uvědomím, že jsem to konečně skočil. Party kluků se o to pokoušely už léta, a já samozřejmě taky, ale furt všechno špatně. Teď to konečně vyšlo,“ dodává.

Výběr článků

Načítám