Hlavní obsah

5 zaručených tipů, jak si vybrat zaměstnání podle svých představ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každý se už v podobné situaci ocitl. Stará práce už vás nebaví, hledáte své první zaměstnání nebo novou výzvu? Mrkněte na naše tipy, jak při výběru nešlápnout vedle.

Foto: Lidl.cz

Při výběru firmy se rozhodujte podle jejích zaměstnanců.

Článek

1. Firmu nejlépe poznáte prostřednictvím jejích zaměstnanců. Rádi byste pracovali v obchodě, ale nejste si jistí, kam vlastně poslat životopis? Vydejte se na prohlídku přímo do některé prodejny, abyste ji poznali skrze zaměstnance „v první linii“. Působí na vás mile, jsou usměvaví a ochotní pomoct?

2. Víte také, jak se společnost prezentuje navenek? Máte pocit, že o své zaměstnance pečuje? Jaká byla poslední zpráva, kterou jste o společnosti četli? Jak je to se mzdou? Váží si jen nově příchozích, nebo myslí i na ty, kteří už tam nějaký ten pátek pracují?

3. S péčí o zaměstnance souvisí i třetí bod. Co kromě mzdy můžete od firmy čekat? Můžete si užívat i nabídku lákavých benefitů?

4. A jak je to s volným časem? Vypadá to, že budete ve firmě trávit celé dny, nebo budete mít dost času i na své koníčky a rodinu?

Foto: Lidl.cz

A jak je to s volným časem? Vypadá to, že budete ve firmě trávit celé dny, nebo budete mít dost času i na své koníčky a rodinu?

5. A co například kariérní růst? Chtěli byste po čase zkusit i něco jiného než pozici, na kterou jste nastoupili? Umožňuje to firma?

Pokud stále ještě nevíte, máme pro vás jedinečný tip. U společnosti Lidl mají zaměstnanci kromě férové nástupní mzdy garantované zvýšení mzdy po 1., 2. a nově i 3. roce. Dostatek času na koníčky a rodinu zajišťují navíc zkrácené úvazky a 5 týdnů dovolené. A tím to zdaleka nekončí. Nově se zaměstnanci mohou těšit i na rozšíření stávajících benefitů v podobě stravenek v hodnotě 100 Kč či Multisport karty.

A co ještě? Práci snů najdete na kariera.lidl.cz.

Výběr článků

Načítám