Hlavní obsah

Sedmadvacátý cyklus Hudečkových svátků hudby odstartuje slavnostním koncertem k poctě české hudby

Novinky, Svátky hudby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertem věnovaným 100. výročí založení republiky budou 23. října zahájeny 27. Svátky hudby Václava Hudečka. Pražský komorní cyklus otevírá pravidelně symfonický koncert v Rudolfinu. Letos doprovodí sexteto sólistů Plzeňská filharmonie.

Foto: Svátky hudby

Václav Hudeček

Článek

Koncertem věnovaným stému výročí založení republiky budou v úterý 23. října zahájeny v pořadí již dvacáté sedmé Svátky hudby Václava Hudečka. Pražský komorní cyklus, který rád objevuje a představuje hlavně mladé talenty, již několik let otevírá symfonický koncert ve Dvořákově síni Rudolfina. Nejinak tomu bude i letos, kdy Plzeňská filharmonie doprovodí v programu složeném z děl Dvořáka a Smetany sexteto sólistů včetně hostitele cyklu - houslové ikony Václava Hudečka. Po jeho boku se představí také velké naděje operního světa v čele s Domingovým chráněncem Borisem Prýglem.

Foto: Nachtigall Artists

Domingovo protežé zazpívá ukázky z českých oper.

„S Plácidem jsem se poprvé setkal na konkurzu v Praze na roli Masetta do výročního představení Dona Giovanniho, které měl dirigovat. Plácido mi tam však tenkrát nabídl pozvání na soutěž Operalia, což mi ve finále přineslo daleko více,“ dodává pětadvacetiletý Prýgl.

Foto: Tereza Štěpánková (archiv)

Vedle mužských hlasů zazáří koloraturní soprán Terezy Štěpánkové.

Nenechte si ujít pečlivě připravený hudební koktej té nejkrásnější české hudby v podání velkých talentů mladé generace.

Foto: Nachtigall Artists

Basbarytonista Lukáš Bařák se zdokonaluje i u Adama Plachetky.

Výběr článků

Načítám