Hlavní obsah

Pět důvodů, proč strávit léto na Gran Canarii

Novinky, CK Fischer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam letos na dovolenou? Přátelé a kolegové mají dávno vybráno a vy stále nic? Co takhle Gran Canaria. Je nejnavštěvovanější z celých Kanárských ostrovů. Jistě proto, že zde najdete vše, co byste si jen mohli na dovolené přát.

Foto: CK Fischer

Gran Canaria

Článek

Podívejte se na 5 důvodů, díky kterým budete mít jasnou představu, kde si další léto užít.

1. Turistická špička

Pokud toužíte po slunné dovolené na krásných plážích s tyrkysovým mořem, a to se vším komfortem od kvalitních hotelů přes plně vybavená přímořská letoviska až po nespočet atrakcí pro děti i dospělé, Gran Canaria bude skvělou volbou. Bezchybný servis a pohodlí hotelů vás mile překvapí. Perfektním výchozím bodem je překrásná pláž Las Canteras v Las Palmas.

Foto: CK Fischer

2. Ideální pro rodinu s dětmi

Španělsko, a Kanárské ostrovy zejména, patří mezi oblíbené rodinné dovolenkové destinace. Gran Canaria nabízí nespočet míst, kde se mohou děti pořádně vyřádit. V nabídce jsou zábavné akvaparky nebo delfíní show, které jsou k vidění v Palmitos Parku. Rodiče mohou načerpat energii v kvalitních wellness a spa centrech. Unikátem je lázeňské centrum na dunách – Maspalomas.

Foto: CK Fischer

3. Miniaturní kontinent

Chcete během dovolené zdolat hory, karibské pláže, přímořské Benátky, ale i písečné duny v poušti? Vydejte se na Gran Canarii. Nikde jinde nenajdete tolik přírodních rozmanitostí jako právě na tomto Kanárském ostrově. Je tak pouze na vás, zda chcete během dovolené lenošit u pláže, hotelového bazénu, nebo se protáhnout při neobvyklých výletech do přírody, třeba během treku v Cumbre, horské dominantě ostrova.

Foto: CK Fischer

4. Za historií i sportem

Na Gran Canarii se během letní dovolené můžete dotknout i historické stopy ostrova. Okouzlujícím místem je metropole Las Palmas, město mnoha tváří. Staré město s nádhernými historickými stavbami naleznete v části Vegueta nebo Triana, kde můžete zabrousit i pro suvenýry do místních obchůdků. A Gran Canaria potěší i milovníky sportů. Příznivý vítr přeje windsurfingu. Co má ale nejdelší tradici, je hraní golfu. Grankanárská hřiště uspokojí i ty nejnáročnější klienty.

Foto: CK Fischer

5. Příjemné počasí po celý rok

A to nejlepší na závěr. Kanárské ostrovy se těší se velice stálému a teplému počasí, které je doprovázeno mnoha slunečními paprsky. Deštivé dny jsou skutečnou výjimkou. Užijete si tu tak dovolenou, jak se sluší a patří.

Výběr článků

Načítám