Hlavní obsah

Do Česka pomalu ale jistě míří silná zima

Novinky, TOMKET

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože zimní pneumatiky jsou již několik let při sněhové pokrývce povinnou součástí výbavy, mnoho řidičů podceňuje jejich výhody. Moderní zimní pneumatiky dosahují lepších výsledků při teplotách blížících se nule, a to na suché i mokré vozovce. Při jejich použití dochází k dramatickému zkrácení brzdné dráhy, kdy letní pneumatiky na sněhu mohou mít i více než dvojnásobnou brzdnou dráhu.

Pneumatiky Tomket Snowroad

Článek

Zimní pneumatika není na nepříznivé zimní podmínky připravena jen vzorkem dezénu, ale také směsí, z níž je vyrobena. Směs pro zimní obutí obsahuje mnohem více siliky, což je speciálně upravený oxid křemičitý. Ten společně s dalšími látkami zaručuje měkkost, a tedy přilnavost pneumatiky k vozovce i za nízkých teplot. A to je něco, co vám sebelepší letní pneu v zimě nikdy nenabídne.

Česká značka TOMKET přichází s novinkou, která vyniká unikátním spojením nejlepších jízdních vlastností na sněhu, ale i maximálním komfortem na suché vozovce, protože většina zimních kilometrů se odehrává právě na suchu. Při vývoji byl kladen důraz na maximální kilometrový výkon, tedy dlouhou životnost a nízký valivý odpor, který má vliv na snížení spotřeby paliva.

Velmi nízká je i úroveň hlučnosti, která neobtěžuje posádku při dlouhých cestách. Naše pneumatiky byly vyvíjeny pro středoevropské zimní podmínky, pro které je typické časté střídání povětrnostních okolností, kdy náhlý rozdíl teplot výrazně ovlivňuje přilnavost pneumatik.

V segmentu prémiových zimních pneumatik je dnes opravdu z čeho vybírat, Tomket je nejrychleji rostoucí značkou na českém trhu a těší se velké oblibě mezi řidiči.

Pro zimní sezónu přichází tato značka s novou modelovou řadou, která je tvořena čtyřmi dezény, nabízenými ve více než sedmdesáti rozměrech. Tomket Snowroad PRO 3 s asymetrickým dezénem, čtyřmi drážkami a velkým množstvím lamel zajišťuje výborný odvod vody a sněhové břečky, běhoun ze směsi s velmi vysokým podílem siliky, zaručuje přilnavost k povrchu vozovky za jakéhokoliv mrazu.

Z naší nabídky si vyberou jak majitelé osobních automobilů střední třídy – Tomket Snowroad 3, tak řidiči vozů vyšší střední až luxusní třídy – Tomket Snowroad Pro 3. Pro SUV a 4x4 je připravena pneumatika Tomket Snowroad SUV 3 a nabídku doplňuje Tomket Snowroad Van 3, což je model určený pro lehká užitková vozidla.

Výrobce na pneumatiky poskytuje doživotní záruku na výrobní vady.

Výběr článků

Načítám