Hlavní obsah

V Moravskoslezském kraji odstartovala další kotlíková výzva, lidé dostanou téměř 900 miliónů korun

Novinky, MSK (run)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od konce června si mohou obyvatelé severní Moravy a Slezska předpřipravit prostřednictvím internetové aplikace žádosti o kotlíkovou dotaci.

Druhé kolo kotlíkových dotací v kraji odstartovali na konci června náměstkyně hejtmana pro životní prostředí Jarmila Uvírová (vlevo) spolu s náměstkem ministerstva životního prostředí Janem Křížem.

Článek

Aplikace je k dispozici na adrese kotliky.msk.cz. Krajský úřad začne žádosti přijímat v úterý 5. září v 10 hodin.

Moravskoslezský kraj má k dispozici téměř 900 miliónů korun, ty postačí na výměnu zhruba 8,5 tisíce kotlů. Dotaci mohou lidé využít na pořízení automatických kotlů kombinovaných na uhlí a biomasu, kotlů na biomasu, automatické i s ručním přikládáním, kondenzační plynové kotle a tepelná čerpadla. „Žádosti se podávají pouze elektronicky s tím, že do 10 pracovních dnů doloží žadatel listinnou verzi žádosti vytištěnou z elektronické aplikace a potřebné přílohy,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana pro životní prostředí Jarmila Uvírová (ANO).

Hejtmanství přispěje na každý kotel částkou 7,5 tisíc korun. „Z rozpočtu jsme na to vyčlenili 69 miliónů, dalšími 45 milióny předfinancujeme příspěvky obcí, které poskytnou zájemcům podporu od 1500 do 15 tisíc korun,“ uvedla a dodala, že ke spolufinancování se přihlásilo 78 obcí a měst.

Podmínky pro získání kotlíkové dotace vysvětlují krajští úředníci na seminářích. Termíny a místa seminářů lze najít na lokalni-topeniste.msk.cz.

Výběr článků

Načítám