Hlavní obsah

Léto v Trentinu láká ke koupání a dobrému jídlu

Novinky, Trentino

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trentino je ideální destinací pro akční dovolenou u vody, ať už máte rádi tu v jezerech, nebo tu divokou v řekách. A pamatujte, že břehy našich jezer jsou lemovány restauracemi, kde vždy najdete něco výtečného k jídlu a pití.

Aperitivo with TrentoDOC

Článek

Ráj windsurfingu na jezerech

Pro jachtaře, windsurfaře a kitesurfaře je hotovým rájem jezero Garda. Dlouhá, široká a krásná vodní plocha je požehnaná dvěma konzistentními větry – větrem Pelèr, který se objevuje každé ráno a vane od severu z hor, a větrem Ora, který vane skoro každé odpoledne naopak z jihu. Společně dotvářejí jednu z nejživějších scén, které můžete při surfovaní a plachtění v Itálii zažít. Díky ideálním podmínkám pro jachting a kitesurfing se v Trentinu konají i významné soutěže. Ve městech Riva del Garda a Torbole se nachází mnoho klubů, škol a půjčoven. Ať už se chcete naučit základy, nebo si jen vypůjčit člun a poměřit síly s větry Pelèr a Ora. Jezero Garda však není zdaleka jediným místem, kde lze provozovat vodní sporty. Jachting a windsurfing je možný také na jezerech Caldonazzo, Ledro a Molveno. Můžete si zde vypůjčit i šlapadla, kánoe a kajaky.

Windsurf - Garda Trentino

Kaňoning pro velké i malé

Najdou se tu ale i tekoucí vody, po kterých se můžete projet se svými dětmi na kajaku. Rybáři, vyznavači kaňoningu a milovníci divokých vod si zase určitě zamilují trentinské horské prameny a dravé říčky. Pokud máte rádi trochu divočejší vodu, zaměřte se na trentinská údolí, kterými se prodírají dravé horské řeky. Hned na několika z nich se dá provozovat rafting či kaňoning. Při kaňoningu se zdolávají dravé horské říční toky klouzáním po vodě, slaňováním a skoky do tůní. Existují adrenalinové úseky pro dospělé, ale i snadnější, vhodné pro děti.

Windsurf - Garda Trentino

Chutná tečka na konci nabitého dne

Po všech těchto zážitcích budete pravděpodobně vyhládlí a žízniví. A to je v pořádku, protože v Trentinu bereme jídlo a pití velmi vážně. Ať si dáte zmrzlinu v některé z gelaterií, budete popíjet aperitiv nebo zasednete k voňavé, křupavé pizze a budete se při jídle kochat zapadajícím sluncem, bude to lahodná tečka nabitého dne.

Windsurf - Garda Trentino

Trentinské šampaňské Trentodoc

V Trentinu se pěstuje několik druhů autochtonních odrůd vinné révy, které jsou skvěle přizpůsobené zdejšímu klimatu. Z bílých odrůd je nejproslulejší Nosiola, ze které pochází delikátní, aromatické bílé víno. V červených odrůdách vede Marzemino a robustní kyselé Teroldego. V Trentinu se vyrábí také proslulé šumivé víno Trentodoc, které je srovnatelné s pravým francouzským šampaňským. Trentodoc je vyrobené klasickou metodou z odrůdy Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc nebo Pinot Menieur. Vyrábí se v 45 trentinských sklepech a vždy je osobité.

Windsurf - Garda Trentino

Dary trentinské přírody na talíři

Ochutnejte také pstruhy a siveny z divokých řek, zvěřinu z hlubokých lesů nebo sýry z horských farem. Přesvědčte se sami, jak pestré a zajímavé chutě trentinská kuchyně nabízí. Výtečně chutná i na horských chatách – třeba v horské chatě Rifugio Nambino s výhledem na romantické jezírko, ve kterém se odráží pohoří Dolomiti di Brenta nad Madonna di Campiglio. Od 30. let ji provozuje stejná rodina. Na terase zdejší restaurace s okouzlujícím výhledem na jezero je možné vychutnat si čerstvě uloveného pstruha s bramborem.

Windsurf - Garda Trentino

Gastronomické nebe s michelinskými hvězdami

Trentinská gastronomie je obecně na velmi vysoké úrovni. Potvrzují to i hvězdičky prestižního gastronomického průvodce Michelin, kterými se může pochlubit 6 trentinských restaurací.

Windsurf - Garda Trentino

Windsurf - Garda Trentino

Výběr článků

Načítám