Hlavní obsah

Tyrolská zima u Achensee to není jen svištění po sjezdovkách

Novinky, Achensee Tourismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O dovolené u jezera Achensee by bylo chybou nedat šanci i jiným sportům, než jen lyžování. Připněte třeba běžky a vklouzněte do upravených běžeckých stop, nazujte pohorky a vyrazte na túru, vyzkoušejte skialpinismus nebo se svezte na saních.

Mrazivé zimní ráno u Achensee

Článek

Čtyři lyžařské areály ve svazích pohoří Rofan a Karwendel kolem největšího tyrolského jezera Achensee nabízejí mimořádně pohodové lyžování. Zdejší mírné svahy a cvičné terény si proto oblíbili nejen lyžaři požitkáři, ale i rodiny s malými dětmi. Sjezdové lyžování ale zdaleka není jedinou aktivitou, které se u Achensee můžete věnovat.

Snowkiting na Achensee

Okolí jezera je díky dvěma stovkám perfektně upravených stop vyhledávaným centrem běžkařů. V posledních letech navíc vzrůstá obliba skialpinismu, pro který jsou ve zdejších kopcích ideální podmínky. Stejně jako pro aktivity, jako je zimní turistika nebo sáňkování, které možná jinde ustupují do pozadí, kolem Achensee však naopak vzkvétají. Každý večer si tu dokonce na osvětleném svahu můžete na saních zařádit i po setmění.

Snowkiting na Achensee

Dalším lákadlem je také zdejší břidlicový olej, který se těží nad Achensee ve výšce 1.500 metrů nad mořem. Má blahodárné účinky na pokožku, což můžete vyzkoušet přímo v některém z mnoha místních wellness zařízení.

Snowkiting na Achensee

Více informací o zimní dovolené u tyrolského Achensee najdete zde.

Snowkiting na Achensee

Výběr článků

Načítám