Hlavní obsah

Máte předsevzetí letos šetřit? Začněte u bankovních účtů. Dnes už se běžně za jejich vedení neplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova zbytečně u nás majitelé bankovních účtu, mnohdy dobrovolně, platí bankovním ústavům spoustu poplatků. A proč dobrovolně? V klientech totiž tyto banky vyvolaly pocit, že bez desítek až stovek korun a pravidelných návštěv poboček to nejde.

Máte předsevzetí letos šetřit? Začněte rovnou u bankovních účtů. Dnes už se totiž běžně za jejich vedení neplatí.

Článek

Možnost mít u banky vlastní účet bez zbytečných poplatků odstartovala nízkonákladová mBank už před osmi lety. Banka sází na internetové a mobilní bankovnictví k osobnímu účtu mKonto. V současnosti už mBank využívá více než půl milionu klientů v České republice. A to nejen proto, že vedení účtu nebo třeba i zřízení půjčky nestojí jejich klienty ani korunu, ale navíc nabízí spoustu dalších výhod.

Mezi výhody mKonta patří například 3 měsíční výběry z kteréhokoli bankomatu zdarma nebo příchozí a odchozí domácí i zahraniční SEPA platby bez jakýchkoliv poplatků. Stejně tak klient mBank neplatí nic za trvalé příkazy a inkasa nebo výběry v zahraničí, když si vybere zahraniční měnu v ekvivalentu 2500 Kč a víc. Ostatně například podle Klientského indexu, který zpracovává Univerzita v Hradci Králové pro server www.bankovnipoplatky.com, klient používající mKonto zaplatí zhruba 6krát méně, než jaký je reálný průměr nákladů na účet v ČR. To znamená, že klient u mBank  ročně ušetří zhruba 2 000 Kč jenom tím, že u této banky má svůj účet. Teď dokonce navíc noví klienti dostanou 500 Kč za založení konta. To už je rozdíl 2 500 Kč, které můžete mít navíc.

Máte předsevzetí letos šetřit? Začněte rovnou u bankovních účtů. Dnes už se totiž běžně za jejich vedení neplatí.

K založení a následné obsluze účtu mKonto navíc stačí pouze počítač nebo mobil. Online formou trvá celý proces založení konta pouhých pár minut a vše se dá vyřídit z pohodlí domova – klient tedy opravdu nemusí vůbec chodit na pobočku. Nový klient pošle mBank jen nascanované dokumenty a svou totožnost doloží převodem 1 Kč z jiné banky. Klienti, kteří preferují osobní podpis, mohou využít kteroukoli pobočku mBank nebo si nechat smlouvu k podpisu doručit kurýrem až domů.

V rámci inovací má navíc mBank aktuálně až do půlky března speciální nabídku, a to v podobě produktu „mPůjčka na zkoušku“ s úrokovou sazbou 0 % p.a. jen 2% vstupním poplatkem a splatností 1 rok. Klienti si mohou vypůjčit až 40 000 Kč a přeplatí jen 2 % z vypůjčené částky, tedy maximálně 800 Kč a ani o korunu víc. mBank tak umožňuje vyzkoušet si jednoduché, pohodlné a cenově výhodné vypůjčení finanční částky za předem jasně stanovených podmínek. Svým klientům tak dává tolik oceňovanou a nezbytnou jistotu před uskutečněním důležitého kroku. Půjčka s nulovou úrokovou sazbou je dalším rozšířením transparentní nabídky mBank v oblasti úvěrových produktů.

V prosinci mBank rozšířila nabídku  mKreditek. Ke stávajícímu základnímu typu kreditní karty přidala další. Nové produkty mKreditka, mKreditka e-Shop a mKreditka Plus začala banka nabízet ve spolupráci se společností MasterCard. Stejně jako u mPůjčky, si mohou klienti mBank karty nejprve vyzkoušet, a to na celé 3 měsíce zdarma. Všechny tři typy karet poskytují bezúročné období až po dobu 54 dnů a automatické splacení až 100 % vyčerpané částky v jeho rámci zdarma. Výběry z bankomatu nad 1 000 Kč jsou po celém světě navíc bez jakýchkoliv poplatků.

Atraktivní bonusy pro ty, kdo rádi nakupují na internetu, přináší unikátní mKreditka e-Shop. Pokud s ní klient zaplatí on-line, mBank mu vrátí 2 % ze zaplacené částky na spořicí účet mSpoření.

Pořízením karty mKreditka Plus klient získává nejen možnost slev do výše 50 % v rámci programu MasterCard Elite, ale především 2 % zpět z nákupů v zahraničí a 1 % z nákupů u kteréhokoli obchodníka v České republice na spořicí účet mSpoření.

Všechny tři druhy karet nabízejí ještě další množství zajímavých bonusů. V letošním roce chystá mBank nabídku ještě dále obohatit, například o nálepku pro bezkontaktní placení. S mBank tak ušetříte hodně peněz, jednoduše. I vy můžete dát přednost 500 Kč za založení mKonta místo otravných poplatků. Je nový rok, čas na změnu.

Výběr článků

Načítám