Hlavní obsah

Cestovní pojištění: 5 největších chyb, které vás mohou stát statisíce

Novinky, Porovnej24.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tomu, abyste si užili zaslouženou dovolenou v pohodě a v klidu, je potřeba zařídit spoustu věcí. Patří k nim i cestovní pojištění. Pokud si chcete užít svou dovolenou bez problémů, stresu a přemrštěných výdajů, vyvarujte se těchto pěti nejčastějších chyb.

Banka na vaší hypotéce může vydělat až stamiliony navíc

Článek

Neuzavřu cestovní pojištění

Někteří lidé mají mylnou představu o tom, že v případě cestování do zemí EU jim stačí pouze Evropský průkaz pojištěnce (EHIC). Na základě tohoto průkazu vám bude poskytnuta nutná a neodkladná zdravotní péče. Připravte se ale na to, že při zdravotních potížích se budete muset s organizací zdravotní péče a v komunikaci s lékaři spolehnout pouze sami na sebe. Ze svého budete hradit spoluúčast za ošetření a léky, která může být v některých zemích i v řádech tisíců korun nebo dokonce 100 %.

Pokud uzavřete cestovní pojištění, můžete počítat s asistenční službou, která vám v rodném jazyce zorganizuje rychlou péči a poradí. Hrazena je i spoluúčast za lékařskou péči a léky. (Jen pro představu ve Francii zaplatíte spoluúčast 30 % za lékařské ošetření a až 65 % za léky; v Rakousku zaplatíte 10 EUR za den pobytu v nemocnici, v Itálii zaplatíte 100 % ceny léků). Dále budete mít nárok na úhradu neodkladné péče i dalších služeb z cestovního pojištění.

Srovnejte si jednoduše online nabídky cestovního pojištění a vyberte to nejvýhodnější.

Neuzavřu připojištění pro rizikové sporty

Zvláště když víte, že se na dovolené chcete bavit, vyzkoušet si různé vodní sporty a ne se jen slunit na pláži. Málokdo ví, že právě na některé tradiční dovolenkové aktivity se základní pojistka nevztahuje. Spadají totiž do kategorie „Rizikové sporty“. Typicky jde o vodní sporty - jízda na vodním skútru, jachting, kiting, potápění, rafting, surfing nebo windsurfing. Za rizikový sport se ovšem považuje třeba také jízda na koni nebo dokonce rybaření z loďky na moři. Obecné pravidlo tedy zní, pokud plánujete aktivní dovolenou, uzavřete si připojištění rizikových sportů.

Neuložím si číslo asistenční služby

Neodmyslitelnou součástí cestovního pojištění jsou nonstop asistenční služby. Základním pravidlem je, kontaktovat asistenční službu v případě pojistné události co možná nejdříve. Ideálně ještě před vyhledáním lékaře. Asistenční služba vám v rodném jazyce doporučí, kam se obrátit nebo rovnou zavolá vhodnou pomoc, případně poskytne finanční záruky zdravotnickému zařízení nebo přetlumočí konverzaci s lékaři, místními orgány apod. Uložte si proto kontakt na asistenční službu do vašeho telefonu ještě než vyrazíte na dovolenou.

Na uzavření cestovního pojištění si vzpomenu až v den odjezdu

Ne každá pojišťovna dokáže tak rychle reagovat. Pokud si na cestovní pojištění vzpomenete až na poslední chvíli, vyplatí se srovnat nabídky pojišťoven online. Jednoduše si tak najdete pojišťovnu, která umožňuje pojistit prakticky obratem. Například na serveru Porovnej24.cz najdete speciální pojistky, které jde uzavřít v den odjezdu, nebo dokonce ještě ze zahraničí.

Za cestovní pojištění platím zbytečně moc

Spousta lidí ve snaze mít papírování s uzavřením cestovního pojištění co nejdříve za sebou často osloví nejbližší pobočku pojišťovny. Přitom právě ta může mít jedno z nejdražších pojištění. Nabídky cestovního pojištění lze jednoduše srovnat online a vybrat to nejvýhodnější. Pokud tak učiníte, vše probíhá rychle. Během pár minut máte smlouvu v emailu.

Najděte nejlevnější cestovní pojištění online během pár minut.

Výběr článků

Načítám