Hlavní obsah

I bezhotovostní pokladna může být bezpečná, aniž by zaměstnanci měli přístup k firemnímu účtu

Novinky, Expensa a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta firem řeší zdánlivě neřešitelné - přechod z hotovostní na bezhotovostní pokladnu, ale bojí se zpřístupnit firemní bankovní účet svým zaměstnancům. Řešení přitom existuje, je celkem pohodlné a navíc moc nestojí. Zvláště pak toto léto.

Popis hlavního obrázku: Poplatkové prázdniny 2015

Článek

Ze studií renomované výzkumné společnosti AT Kearny vyplývá, že lze produktem jako je Expensa Business MasterCard snížit náklady na distribuci záloh v hotovosti až o 50 % a nepřímé náklady na vyúčtování těchto hotovostních záloh až o 40 %.

A jaká je vlastně praxe? Například firma s deseti manažery, která začátkem měsíce dávala každému 20 000 Kč na výlohy, „přišla“ o 200 000 Kč hned v úvodu měsíce. S Expensa Business MasterCard přitom stačí, když každému „nabije“2 000 Kč, celkem tedy 20 000 Kč, a v případě potřeby jim peníze na kartu dodá. Firma je tak na účtu najednou “bohatší” o 180 000 Kč.

Expensa Business MasterCard tak nahrazuje vyplácení hotovostních záloh. Navíc se velmi jednoduše dobíjí novými prostředky, zaměstnanci tak nemají přístup k celému firemnímu účtu. Zároveň mají firmy lepší přehled o útratách, snadněji evidují účtenky do účetnictví a navíc mají v oběhu méně hotovosti. Podrobnější informace najdete zde.

Expensa a.s.

Zejména v regionech s vysokou nezaměstnaností je to výhoda doslova, k nezaplacení. Nezřídka se totiž stávalo, že zaměstnanec hotovost na výlohy od zaměstnavatele hned propil či prohrál na automatech. Takto se firma nemusí podobných případů obávat. V těchto regionech také spousta lidí čelí exekucím, a proto se jim peníze nedají ani poslat na účet, ale musí se jim dávat cash, což s sebou nese - v případě větší hotovosti - další potíže.

Expensa Business MasterCard navíc řeší problém, jak dopravovat hotovost na velké vzdálenosti v případě potřeby prodloužení pracovní cesty, při pobytu v hotelu, pracovních večeřích a jednáních apod. Je-li již zaměstnanec na pracovní cestě a má s sebou Expensa Business MasterCard, její dobití prostředky „navíc“ je otázkou několika sekund. Kdykoliv.

Navíc pokud jde o zahraniční pracovní cesty, odpadá problém s valutovou pokladnou, firmy díky výhodnému směnnému kurzu Expensa Business MasterCard ušetří na kurzových rozdílech i na výběru z bankomatu v zahraničí.

Výhody Expensa Business MasterCard si mohou firmy vyzkoušet toto léto zcela bez poplatků. Pokud tak firma podepíše v tomto období smlouvu, má až do konce srpna vše zdarma, a to pro všechny zaměstnance, kteří budou službu využívat.

Odpadá tak platba aktivačního poplatku (běžně 99 Kč za kartu), měsíční platba za správu a vedení (190 Kč) a směnný kurz při výběru či platbě v zahraničí je po dobu trvání akce  pro noví klienty rovněž nulový (běžně 0,9 %).

Získat Expensu můžete zde: www.expensa.cz

Výběr článků

Načítám