Hlavní obsah

Je na čase se rozloučit s Windows XP a Office 2003

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

8. duben 2014 je posledním dnem, kdy Microsoft vydá bezpečnostní aktualizace k produktům Windows XP a Office 2003. Je tedy dobré zvážit, co dále. Riskovat nákazu počítače, ztrátu citlivých dat a řešení případných problémů nebo investovat do nových verzí?

MICROSOFT s.r.o.

Článek

ukončením podpory Windows XP a Office 2003 dojde k významnému nárůstu rizika, že se váš počítač nakazí nežádoucím softwarem. Jedná se o různé tipy virů nebo programů, které chtějí zůstat neodhalené, aby získaly vaše citlivé informace nebo ovládly váš počítač.

Nejúčinnější obranou před těmito riziky je jednoznačně přechod na novější verze Windows a Office. S tím je v mnoha případech spojena i určitá investice do nového počítače, ta se ale vyplatí hned z několika důvodů. Nové, moderní počítače odpovídají lépe požadavkům dnešní doby, jejich výkon, rychlost a možnosti rostou významně každý rok. To oceníte zejména při každodenní činnosti s počítačem, ať už se jedná o surfování na internetu, práci s dokumenty, fotografiemi nebo videem. Nové počítače s Windows jsou bezpečnější, především díky novým technologiím a opatřením, která zamezují některým typům útoků. Nové počítače mají také nižší spotřebu energie, a to při několikanásobně vyšším výkonu. Není tedy na co čekat.

Pro výběr nového počítače navštivte stránku Windows.cz nebo některý z obchodů s počítači či elektronikou.

Výběr článků

Načítám