Hlavní obsah

Moderní dřevostavba může mít řadu různých tváří

Novinky, Cembrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevostavby získávají v poslední době stále větší oblibu a to jak mezi stavebníky, tak mezi architekty a projektanty. Existuje k tomu celá řada dobrých důvodů. Mezi hlavní důvody patří návrat k přírodním materiálům, ale především to je výrazné zlepšení kvality stavebních materiálů, které se pro výstavbu dřevostaveb využívají.

Cembrit

Článek

Fasádní desky Cembrit Cembonit jsou vyráběny z čistě přírodních surovin. Pro svůj přírodní vzhled jsou vyhledávaným řešením pro provětrávané fasády u všech architektů.

Kvalitní materiály, které se dnes pro dřevostavby využívají, se vzájemně kombinují tak, aby stavby byly dostatečně požárně odolné, dobře vzdorovaly vlhku, hnilobě i škůdcům, byly dostatečně prodyšné a akusticky izolační. V neposlední řadě se skladby domu navrhují tak, aby bylo dosahováno nízkoenergetického nebo pasivního standardu domů a to je v době, kdy stále stoupají ceny energií a zároveň se zvyšují nároky na spotřebu nejen výhodou, ale do budoucna nutností. Další nespornou výhodou je rychlost výstavby.

Barevné fasádní desky Cembrit Metro podtrhnou přírodní charakter dřeva.

Kvalitu života v domě ze dřeva, jeho životnost a náročnost na údržbu určuje kvalitní návrh domu. Jedním z důležitých faktorů je řešení obálky domu. To znamená fasády a střechy, přes které proniká vzduch, teplo, vlhko i zvuk. Jako ideální se pro střechu i fasádu navrhuje skladba s větranou mezerou. Před samotnou konstrukcí domu a izolací je na roštu připevněná předvěšená fasáda z lehkého materiálu a ve vzniklé mezeře může proudit vzduch. Toto proudění vzduchu výrazně napomáhá odvodu vlhkosti vzniklé v interiéru (dýchání, sprchování, vaření) ze stavby ven, zlepšení tepelného komfortu (v létě zmenšuje přehřívání interiéru), ale v neposlední řadě také zlepšuje akustické vlastnosti skladby stěn. To samé platí i pro konstrukci střechy.

Zajímavého řešení bylo dosaženo využitím vláknocementových střešních šablon Rhombus pro střechu i fasádu dřevostavby.

Protože dřevo je přírodní materiál, ideální je kombinovat je zase s přírodními materiály. Vláknocementové fasádní desky Cembrit jsou vyráběné výhradně z přírodních surovin. Využívají se právě jako pohledová vrstva fasády. Desky se mohou mít různé povrchové úpravy od desek Cembonit v čistě přírodním provedení až po desky Cembrit Metro s povrchovou úpravou v široké barevné škále. Vedle velkých desek se dodávají také desky Cembrit Express v menším formátu, které vynikají snadnou montáží i údržbou. Snadno se formátují a připevňují, případné nečistoty je možné jednoduše opláchnout vodou.

Fasádní desky je možné montovat na dřevěný, ocelový nebo hliníkový rošt. Je možné použít vruty, nýty nebo lepení. V případě lepení nejsou spojovací prvky viditelné.

Fasádní desky Cembrit

Fasádní desky jsou používány jako finální vrstva provětrávané fasády nebo jako obklady interiérů. Fasádní desky, se svým moderním vzhledem, otevírají prostor pro Vaší fantazii a vynikají dlouhou životností. Jejich hlavní výhodou je jejich architektonická rozmanitost, přírodní vzhled, rychlá a jednoduchá celoroční montáž, snadná údržba, tepelně i zvukově dobré izolační vlastnosti, nehořlavost a zdravotní nezávadnost.

Fasádní desky Cembrit se vyrábějí v široké škále barev.

Společnost Cembrit Vám poskytuje maximální servis. Kontaktujte nás na níže uvedených odkazech. Bezplatně za Vámi přijedeme, dovezeme nebo zašleme vzorky a montážní návody, poradíme s výběrem a všemi technickými detaily celé skladby fasády. Provádíme také kalkulace zdarma. Spojte se s naším technikem a domluvte se na kalkulaci fasády Cembrit.

Kontaktní osobu dle vašeho bydliště naleznete na stránkách společnosti Cembrit.

Více informací o fasádách Cembrit naleznete na:

Více informací o fasádách Cembrit naleznete na: www.cembrit.cz

Více informací o fasádách Cembrit naleznete na: www.cembrit.cz info@cembrit.cz

zelená linka: 800 162 489

Výběr článků

Načítám