Hlavní obsah

Tip pro Váš interiér: posuvné rámové dveře

Novinky, www.dvere-rychle.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v České republice stále narůstá počet zákazníků, kteří namísto dveří s otočným křídlem volí posuvné dveře. A vědí proč. Posuvné interiérové dveře jsou totiž nejen zajímavým designovým prvkem, ale mohou také vyřešit nepříjemné problémy s nedostatkem prostoru v bytě či domě.

Posuvné rámové dveře

Článek

Na stěnu nebo do stavebního pouzdra?

Při výběru posuvných dveří můžete volit ze dvou možností - posuvné dveře na stěnu, nebo posuvné dveře do stavebního pouzdra. Posuvné dveře na stěnu jsou ideálním řešením při rekonstrukci bytu, kdy není potřeba provádět žádné speciální stavební úpravy. Ke stěně se připevní kolejnice, na kterou se posuvné dveře zavěsí. Kolejnice bývá překryta garnýží v dekoru dveří. U posuvných dveří do stavebního pouzdra je třeba provést větší stavební úpravy. Do zdi se vsadí stavební pouzdro, do kterého se pak zasouvají dveře. Výhodou této varianty je více prostotu a vizuální odlehčení místnosti.

Posuvné rámové dveře na stěnu a do pouzdra

 Jednokřídlé nebo dvoukřídlé?

Posuvné dveře lze pořídit jak klasicky jednokřídlé, tak i dvoukřídlé. Jednokřídlé posuvné dveře najdou využití zejména v menších místnostech, nebo třeba tam, kde dispozice místnosti neumožňují využití dveří dvoukřídlých (například v rohu místnosti). Tam, kde to prostor dovoluje, jsou vzhledově luxusní záležitostí posuvné rámové dveře ve dvoukřídlém provedení, které se stanou dominantou každé místnosti. Pokud jsou navíc prosklené, příjemně prosvětlí a zútulní celý interiér.

Posuvné rámové dveře na stěnu a do pouzdra

Na českém trhu je významným dodavatelem posuvných i křídlových dveří firma Grimax, která dodává rámové interiérové dveře do předních českých hobby řetězců. Dveře je možné koupit i z pohodlí domova přes e-shop www.dvere-rychle.cz. Zákazníci, kteří potřebují s výběrem dveří poradit, nebo si chtějí dveře prohlédnout naživo, mohou navštívit vzorkovou prodejnu v Roudnici nad Labem, kde jim vše vysvětlí a dveře předvedou.

Výběr článků

Načítám