Hlavní obsah

Oblečte si svoji postel! Inspirujte se tipy, jak vybrat ložní povlečení

Novinky, www.matejovsky-povleceni.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněte, odpočívejte a probouzejte se stylově – máme pár tipů, jak na to!

Nápadité a exotikou sálající povlečení, které se nebojí spojit výrazné barvy a vzory. Výsledným efektem je dokonalá exotická romantika.

Článek

Ložní povlečení podléhá módním trendům stejně jako všechno ostatní kolem nás. V posteli trávíme téměř třetinu dne, proto si i tento kus interiéru zaslouží, abychom mu věnovali patřičnou pozornost. Povlečením oživíme interiér ložnice, což může přispět i k tomu, že se zde budeme cítit dobře. Pokud nahlédneme do historie, zjistíme, že ložní povlečení bylo zpočátku výsadou pouze bohatých vrstev. Až v 19. století, kdy začaly vznikat manufaktury, se stalo dostupnější a lidé začali využívat tento v dnešní době neodmyslitelný kousek tkaniny nejen k zútulnění interiéru, ale také ke zpříjemnění spánku.

Pokud si pokládáte otázku, jak si povlečení vybrat a podle čeho se řídit, připravili jsme pro vás několik tipů, které vám mohou být vodítkem.

1. Barva a vzor povlečení 

Máte rádi jemné a tlumené barvy nebo si naopak libujete v pestrých odstínech? Na trhu je k dispozici celá škála vzorů, prostřednictvím kterých můžete vyjádřit vaše rozpoložení a vkus. Pokud je pro vás ložnice hlavně místem k odpočinku, měli byste dát přednost jemným a tlumeným barvám. Chcete-li dát najevo, že i ve vás je kousek dračice, sáhněte po kontrastních barvách, vzorech či zvířecích motivech. Nezapomeňte však také na to, v jakém stylu a tónech máte laděný interiér – barva nábytku, podlahy a doplňků hrají při výběru povlečení velmi podstatnou roli. Tuto sezónu se designéři nechali inspirovat patchworkem a ornamentálními vzory.

Nechcete se po celou dobu dívat na jedno a to samé povlečení? Není problém. Výrobci dnes myslí i na tuto variantu a na každou stranu povlečení tisknou jiný vzor, díky čemuž si více vyhrajete a můžete interiér obměňovat třeba každý den.

Výrazné a extravagantní ložní povlečení s poutavým vzorem bude stylovým doplňkem Vaší ložnice.

2. Kvalita materiálu a způsob barvení 

Pokud si říkáte, že povlečení s vyšší gramáží bude i více kvalitní, musíme vás vyvést z omylu. Vysoká gramáž často znamená, že tkanina je vyrobena z příze s krátkými vlákny, které se užíváním a praním rychle třepí a způsobují tak nevzhledné žmolkování. Povlečení je po krátké době hrubé a ne příliš příjemné na omak. Naopak kvalitní příze díky dlouhým vláknům a husté struktuře tkaní, mají povrch hladký, jemný a při praní drží tvar. Takové povlečení vám vydrží mnohonásobně déle.

Také způsob, jakým bylo povlečení barveno, hraje zásadní roli při rozhodování. „Tisk reaktivními barvami je oproti běžně používaným pigmentovým barvám jemnější, zářivější, a také ekologičtější. Ptáte se proč? Probarví látku skrze celé vlákno, díky čemuž je tkanina i po vyprání jemná a zářivá. Tisk pigmentem má sklon k tvrdnutí a blednutí“, vysvětluje Zdeněk Matějovský ze společnosti Matějovský – ložní povlečení.

Výrazné a extravagantní ložní povlečení s poutavým vzorem bude stylovým doplňkem Vaší ložnice.

3. Typ materiálu 

Ke kvalitnímu spánku patří přírodní materiály, vybírat můžete z několika provedení – bavlna Deluxe, krep Deluxe, flanel, bavlněný satén, bambus a další. Máte-li rádi klasiku, pak sáhněte po bavlně, která krásně zahřeje, pohladí a vždy zajistí dostatečný uživatelský komfort. Pro vyznavače luxusu je tu bavlněný satén, jehož obliba neustále roste. Není divu – povrch je velmi jemný, hladký s přirozeným leskem, se zachováním všech vlastností bavlny. V zimě zase oceníte hebký a hřejivý flanel. Jistě se najdou i milovníci krepového povlečení, jehož výhodou je, že se nemusí žehlit.

4. Rozměr povlečení 

Sháníte povlečení na jednu postel, dvou postel nebo francouzskou deku? Běžnou nebo prodlouženou délku? Žádný problém pro tradiční výrobce, kde najdete různé rozměrové varianty. Pokud vlastníte netypické rozměry, je možné využít úpravu dle vašich požadavků. „Pokud zákazník potřebuje povlečení upravit na konkrétní rozměr, jsme připraveni mu tuto službu poskytnout bezplatně jako bonus k nákupu,“ říká Zdeněk Matějovský.

5. Nezapomeňte na prostěradlo 

Klasická plátěná prostěradla jsou základem, ale proč nevyzkoušet ta napínací v provedení froté nebo jersey. Výborně drží tvar a pohodlně se povlékají. Vybírat můžete z mnoha odstínů, které přizpůsobíte právě vašemu povlečení a ladění interiéru.

Výrazné a extravagantní ložní povlečení s poutavým vzorem bude stylovým doplňkem Vaší ložnice.

6. To nejdůležitější nakonec – jak najít spolehlivý obchod! 

Povlečení si můžete vybrat v kamenných obchodech nebo na internetu. Vodítkem k tomu, jak najít ten správný, může být doporučení od známých nebo zákazníků, kteří daný obchod již vyzkoušeli. Portál Heuréka.cz pravidelně oceňuje e-shopy, které se u zákazníků osvědčili a se kterými byli spokojeni. Mezi nimi je také například český výrobce, společnost Matějovský – ložní povlečení, který je na našem trhu více jak dvacet let a za tuto dobu získal řadu spokojených zákazníků. Jistým vodítkem mohou být i facebookové stránky společnosti, na kterých najdete nejen názory fanoušků, ale také aktuální informace o novinkách. Kvalitní zákaznický servis, díky kterému budete mít jistotu, že vám přijde zboží včas, že bude vaše reklamace rychle vyřízena či budete mít dopravu zdarma od určité výše objednávky, dělá obchod obchodem, do kterého se budete rádi vracet.

Výběr článků

Načítám