Hlavní obsah

Nádherná Jamajka – země dřeva a vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší anglicky mluvící ostrov v Karibiku skýtá díky své blízkosti rovníku ideální počasí téměř po celý rok. Na místě plném banánovníků a palem lemujících snové pláže s azurovým mořem zapomenete v rytmu houpavého reggae se sklenkou jamajského rumu na všední svět.

Jamajka

Článek

Nejlepší koupání v Karibiku, ostrov pohody, země dřeva a vody. Tak se mluví o Jamajce, o opravdovém exotickém ráji, který se vám dostane pod kůži, sotva vystoupíte z letadla. Na jeden z nejkrásnějších ostrovů Antil vás přímým letem dopraví EXIM tours. Slunečné počasí a ideální podmínky ke koupání jsou zde zárukou vydařené dovolené. Od listopadu do dubna tu teplota vzduchu neklesá pod 30 ° a karibské moře vás jemně osvěží 26 stupni Celsia.

Dejte si „Jerk“ a poslechněte Marleyho

Dejte si „Jerk“ a poslechněte Marleyho Teprve až dokážete odtrhnout svůj pohled od azurového obzoru a přinutíte se vstát z vyhřáté písčité pláže, můžete ochutnat po jamajskému rumu další místní specialitku. Jerk je pečené kuře v kořeněné jamajské omáčce. Seženete ho doslova na každém rohu, ale lze jej zaměnit i za hovězí či kozí maso. Charakteristické jsou pro Jamajku i pokrmy z ryb a dalších plodů moře a zeleniny, vždy ochucené specifickým kořením. Zrak vám bude přecházet také z barevnosti a pestrosti místních chutných dezertů.

Jamajčané jsou hrdí na svou kulturu, a především jsou to lidé, kteří milují život. Proto nikam nespěchají a nejdůležitější je pro ně zkrátka pohoda. Tu dotváří všudypřítomné reggae, jehož hlavním představitelem byl Bob Marley. V období festivalů a karnevalů se Jamajka ponoří do bujarých oslav, a panuje tu nejpůsobivější atmosféra. Vychutnat ji lze především v polovině dubna v Kingstonu.

Vše, co ostrov nabízí

Vše, co ostrov nabízí Jamajka je rájem potápěčů, rybářů a surfařů. Můžete si tu také vyzkoušet veškeré vodní sporty. Potěší ale i srdce každého golfisty. Zahrát si tu lze na 12 hřištích, které jsou označovány za jedny z nejlepších ve Střední Americe. Severoostrovní letoviska Montego Bay a Runaway Bay jsou domovem hotelů, jejichž pláže omývá v zátokách Karibské moře, a které nabízejí skvělý servis, romantická zákoutí i zábavu. Pečovat tu o vás bude zkušený personál a vy si můžete užívat služeb all inclusive.

Vše, co ostrov nabízí Jamajka je rájem potápěčů, rybářů a surfařů. Můžete si tu také vyzkoušet veškeré vodní sporty. Potěší ale i srdce každého golfisty. Zahrát si tu lze na 12 hřištích, které jsou označovány za jedny z nejlepších ve Střední Americe. Severoostrovní letoviska Montego Bay a Runaway Bay jsou domovem hotelů, jejichž pláže omývá v zátokách Karibské moře, a které nabízejí skvělý servis, romantická zákoutí i zábavu. Pečovat tu o vás bude zkušený personál a vy si můžete užívat služeb all inclusive. Ve městě Montego Bay najdete velké množství historických budov ze 17. a 18. století v georgiánském stylu, včetně historicky cenných kostelů. Získáte tak pocit, že jste se ocitli o několik století zpět. V srdci jamajské riviéry najdete i kavárny, obchůdky a restaurace. V Runaway Bay najdete klid a relaxovat tu můžete na menších plážích u tyrkysového moře.

Nepoznat vše, co ostrov nabízí, by byla škoda. V botanické zahradě Shaw Park v Ocho Ríos se vám naskytne pohled na úchvatné vodopády. Ty jsou ostatně pro Jamajku typické. U Dunn´s River Falls můžete vytvořit lidský řetěz a vyšplhat po cca 183 metrů dlouhé vodopádové kaskádě. Vyrazit můžete také po stopách Boba Marleyho, krále reggae, který se narodil a je pochován ve vesničce Nine Miles. Pokud toužíte po rušnější atmosféře, vydejte se do hlavního města, Kingstonu. V oblasti Firefly si budete moci prohlédnout kulisy, kde se natáčely filmy o agentu Bondovi. Nebo se prostě jen posaďte do kavárny a sledujte umění místních odvážlivců, kteří vás oslní dechberoucími skoky z útesu přímo do vln Karibiku.

Vaše dovolená s EXIM tours na Jamajce:

Výběr článků

Načítám