Hlavní obsah

Proslulá modelová řada CARRERA značky TAG Heuer letos oslaví 50. výročí

Novinky, TAG Heuer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TAG Heuer Carrera od slavného hodináře Jacka Heuera je ušitá na míru automobilovým závodníkům, kteří ji po celých 50.let milovali. Od svého zrození v roce 1963 zažila mnoho úspěšných proměn, ale její srdce stále zůstává věrné motoristickému sportu.

modelová řada CARRERA značky TAG Heuer

Článek

Majitelé švýcarské hodinářské značky Heuer byli odnepaměti oddaní nejen hodinářství, ale i sportu. Roku 1963 Jack Heuer navrhnul hodinky vyhovující specifickým potřebám automobilových závodníků s velkým, přehledným číselníkem a pouzdrem odolávajícím náročným podmínkám automobilových závodů. Jeho inspirací byl “Carrera Panamericana Mexico Road Race”, nejnáročnější vytrvalostní závod světa.

První černo-bílou Carreru zvanou “Panda” si okamžitě oblíbili špičkoví závodníci Evropy i Ameriky. Dnes patří k nejcennějším sběratelským kusům. Mezi slavné majitele Carrery patřili např. šampioni F1 Jackie Ickx a Clay Regazzoni. Když byl Heuer oficiálním sponzorem a časomírou Ferrari, měli členové této stáje Carrery z masivního zlata se svým jménem a krevní skupinou vyrytou na zadním víčku.

Od té doby prošla Carrera řadou proměn. Model “Carrera Calibre 1887” získal prestižní cenu  “La Petite Aiguille” a tím vzdal nejvyšší hold oscilačnímu pastorku – vynálezu firmy Heuer z r.1887 a jednomu z nejpevnějších pilířů moderního hodinářství.

modelová řada CARRERA značky TAG Heuer

V roce 2012 byl představen “TAG Heuer Carrera Mikrogirder”. Jeho přesnost je 5/10 000 sekundy, pracuje na ultravysoké frekvenci 7,2 milionu kyvů za hodinu a jeho sekundová ručička oběhne číselník 20krát za sekundu.

Výběr článků

Načítám