Hlavní obsah

V létě bez celulitidy? Začněte již dnes!

Novinky, WELLNESS PROFI s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete mít v létě nejen v plavkách nohy a zadeček bez nevzhledných dolíčků, začněte pomerančovou kůži řešit s dostatečným předstihem.

Vacushape

Článek

Celulitidy se totiž nikdo nezbaví za týden nebo dva. Je to dlouhá cesta, a proto je třeba na ní vyrazit hned teď. Viníkem jsou genetické předpoklady, hormony a také to, že se málo pohybujeme a nezdravě stravujeme. Celulitida však není pouze kosmetická záležitost a různé krémy a další přípravky ji samy o sobě nevyřeší. Často jde i o  hormonální a metabolický problém, při němž vázne odtok lymfy. Jakmile lymfatický systém nefunguje tak, jak by měl, tukové buňky začnou vytvářet shluky v podkoží a vytvářejí pomyslné „kapsičky“ Pokud tukové buňky zbytní, začnou se vytlačovat cestou nejmenšího odporu – tedy nahoru. A tak vzniká hrbolatá pomerančová kůže, ze které mají ženy při pohledu do zrcadla málem infarkt…

Nejdůležitější prevencí při odstraňování celulitidy je pohyb. „Jde doslova o natlačení energie do buňky. A to je důležité, jak v prevenci pomerančové kůže, tak i při jejím řešení. Na rozdíl od krevního oběhu nemá totiž míza vlastní pumpu, která by jí vháněla do sítě v těle. Do pohybu se v lymfatických cévách a kapilárách dostává pomocí stahování kosterních svalů. Tím, jak se natahují a smršťují, masírují lymfatické cévy, které jsou umístěny ve většině orgánů těla, a mízu posunují,“ konstatuje Jitka Dlouhá ze společnosti Wellness Profi ze Žďáru nad Sázavou.

Vacushape

Hlavním předpokladem aktivace lymfy je tedy zapojení co největšího počtu svalů a dobré prokrvení pokožky. Sportovní aktivity je třeba vybírat individuálně podle vlastního založení. Pro někoho jsou těmi pravými aktivitami zumba či tenis, pro jiného zase rychlá chůze, jogging, nordic walking, tanec či plavání. Pohyb by měly doplnit masáže míst postižených celulitidou, a to především před a po cvičení. Vhodná je i péče terapeuta či maséra, který speciálními hmaty a cviky odstraní svalové blokády bránící toku lymfy. U lidí, kteří netrpí žádnými zdravotními potížemi, pomůže i přístrojová lymfodrenáž. Ideálním pomocníkem je pak aerobní trenažér chůze VacuShape, který je založen na bázi pohybu a podtlaku. Díky němu dojde k urychlení a nastartování zpomaleného či zastaveného lymfatického systému, a tedy i zkrátí dobu potřebnou k odstranění nevzhledných dolíčků v kůži. Celé kouzlo tkví v kombinaci aerobního pohybu – chůze a dokonalého prokrvení problémových partií řízeným a měnícím se podtlakem v podtlakové kabině. Právě díky němu dochází ke zvýšení odvodu krve a tukové tkáně ze svalů. Jednoduše řečeno je tedy tuk rychleji a lépe spalován a díky tomu mizí i celulitida. Více o trenažéru na www.vacushape.cz

Výběr článků

Načítám