Hlavní obsah

Dvě, nebo jedno pojištění pro případ odcizení vozidla?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krádeže automobilů jsou ve větších městech kvůli anonymitě jejich prostředí poměrně časté. Že se týkají každého bez ohledu na to, kde auto parkuje, si však uvědomíme většinou až ve chvíli, kdy je vůz odcizen nám či někomu z našich blízkých.

Česká pojišťovna a.s.

Článek

Ročně se v České republice ztratí zhruba 12 500 vozů, polovina z nich pak v Praze a ve středních Čechách. Přestože jsou motoristé pravidelně nabádáni, aby využili veškerých možných preventivních opatření proti krádeži, počet krádeží aut v posledních letech stále výrazněji neklesá.

Existuje obrana?

Nepříjemnosti spojené s odcizením vozu si před nedávnem na vlastní kůži zažil pan Miroslav. Zaparkované auto mu přes noc zmizelo během návštěvy známých v Praze. „Auto jsem zaparkoval jako vždy v nedaleké klidnější ulici. Jsem si jistý, že jsem jej dobře zamknul, ještě jsem se vracel, abych si to ověřil. Přesto, když jsem se ráno na místo vrátil, auto bylo pryč.“

Jak postupovat při odcizení vozidla?

„Místo plánované schůzky jsem tedy volal policii, čekalo mě sepsání protokolu o odcizení vozidla. Škodu jsem následně nahlásil pojišťovně a byl jsem v tu chvíli opravdu rád, že mám uzavřené 1. Povinné ručení Bez povinností od České pojišťovny.“ Jedním z benefitů tohoto povinného ručení je, že přebírá krytí některých rizik z havarijního pojištění. V rámci balíčku Premium to je například právě ochrana pro případ odcizení vozidla či jeho neoprávněného užití.

Jak přesně chrání povinné ručení vás? Spočítejte si on-line výši pojistného od České pojišťovny.

Výběr článků

Načítám