Hlavní obsah

TÜV SÜD první společností autorizovanou pro certifikaci udržitelnosti biopaliv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro firmy zapojené do výroby a obchodování s kapalnými biopalivy a produkty určenými k jejich výrobě, včetně biomasy, nastala počínaje 1. lednem 2012 povinnost prokazovat shodu s tzv. kritérii udržitelnosti.

TÜV SÜD Czech

Článek

Ta jsou definována v nařízení vlády č. 446/2011 Sb. České společnosti měly doposud možnost využít pouze nabídky na certifikaci dle mezinárodního standardu ISCC.

První a prozatím jedinou certifikační společností, která nabízí také cenově přijatelnější variantu certifikace dle české legislativy, je společnost TÜV SÜD Czech.

„Naše společnost zareagovala na poptávku ze strany českých firem, které mají zájem splnit požadavky české legislativy, na druhou stranu je však pro ně certifikace podle standardu ISCC cenově i administrativně náročnější. Největší zájem o certifikaci je právě nyní, kdy se společnosti připravují na obchodování s novou sklizní, především řepky.“ uvedla Soňa Hykyšová, manažerka pro oblast životního prostředí společnosti TÜV SÜD Czech, která nabízí certifikaci dle standardu ISCC DE, ISCC EU, REDCert a od června také dle zákona o ochraně ovzduší.

Výběr článků

Načítám