Hlavní obsah

Češi ročně plýtvají tisíce korun za nákup balených vod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi ročně plýtvají tisíce korun za nákup balených vod, protože si myslí, že jsou zdravější a bezpečnější než jejich protějšek z kohoutku. Přitom pravidelné kontroly kohoutkové vody potvrzují, že kohoutková voda je stejně dobrá a nezávadná jako ta balená.

SodaStream

Článek

V posledních letech pod vlivem situace v zahraničí, kde se kohoutková voda pije všude, kde to lze, se i u nás objevila poptávka po kohoutkové vodě nejen doma, ale i v restauracích. Tento trend se kromě nejrůznějších iniciativ snaží podpořit také komerční sektor. Na trhu se objevili systémy nabízející řešení pro milovníky ochucených sycených nápojů, kteří dávají přednost kohoutkové vodě před nákupem těžkých a neskladných PET lahví.

Například systém společnosti SodaStream umožňuje lidem sytit vodu z vodovodu a ochutit ji na sycené nápoje přímo u sebe doma. Jedna láhev SodaStream vydrží až 3 roky a vykompenzuje více než 2000 PET lahví a plechovek, více o ekologickém přínosu Sodastream zde. Každý rok se těmito láhvemi zásobuje miliony domácností ve 42 zemích světa a vyprodukuje se 600 milionů litrů sycených nápojů vyrobených z kohoutkové vody.

Navíc v tomto období, kdy vchází do kin Doba ledová 4 – Země v pohybu, SodaStream nabízí limitovanou edici výrobníků sycených nápojů, dvoubalení opakovaně použitelných lahví k sycení kohoutkové vody a příchutí „ledového“ pomeranče, citrónu, maliny nebo coly/lime.  Každý z těchto produktů nese jednoho z hrdinů filmové série Doba ledová, včetně mamuta Mannyho, lenochoda Sida, tygrozubého tygra Diega a veverky Scrat.

Limitovanou edici produktů doplňuje internetová stránka www.dobaledova4.cz , kde si např. společně s dětmi můžete zahrát online hry s filmovými postavičkami.

Výběr článků

Načítám