Hlavní obsah

Jak se vyvarovat nejčastějších chyb v psaní životopisu

Novinky, Mgr. Soňa Vančová / APROFES

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současné době se bez kvalitně napsaného životopisu neobejdete. Životopis musí personalistu zaujmout a vzbudit v něm zájem o setkání s Vámi. Kvalitně napsaný životopis je prvním krokem k tomu, abyste se dostali do dalšího kola.

Aprofes, s.r.o.

Článek

Konzultanti personální společnosti APROFES denně studují životopisy zájemců o různé pozice. S jakými chybami se v životopisech setkávají nejčastěji?

Příliš stručný životopis

Pouhý seznam zaměstnavatelů či pracovních pozic (např. 2 roky prodavač u firmy ABC, s.r.o) nestačí. Uveďte název zaměstnavatele, období, kdy jste u něj pracovali, název pozice a stručně popište i náplň práce na daném místě.

Gramatické a faktické chyby

Než životopis odešlete, eliminujte chyby a překlepy. Buďte pozorní u kontaktních informací. Stává se, že kandidát chybně uvede telefonický nebo e-mailový kontakt.

Nestrukturovaný životopis

Životopis není slohové cvičení (Jmenuji se…, narodil jsem se rodičům XY, matka pracuje jako…). V takto napsaném životopise musí personalista složitě hledat podstatná fakta. Pište stručně, přehledně a používejte jednotnou grafickou úpravu.

Nevhodně zvolená fotografie

ze soukromého archivu (dovolená, oslavy narozenin, apod.).

Návod na správný životopis můžete najít také na stránkách Aprofes.cz.

Výběr článků

Načítám