Hlavní obsah

Pavlína Němcová natáčí film se Sharon Stoneovou. Navštivte její pražský byt!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná topmodelka Pavlína Němcová, která zazářila ve filmu Edith Piaf, žije střídavě ve Francii a Praze. Jak vypadá její pražský byt? Jak tráví Vánoce? Pojďme nahlédnout do jejího soukromí.

Článek

Proč jste si pořídila byt v Praze, když žijete ve Francii?

Mít byt ve městě, kde jsem vyrůstala, je pro mě srdeční záležitostí. Do Prahy patřím, je to pro mě domov.

Proč jste si vybrala byt ve starší zástavbě a ne v novostavbě?

Mám ráda domy, ze kterých dýchá atmosféra. Stálo to hodně práce, protože původně to byly dva byty, ovšem v dezolátním stavu. I tak se podařilo zachránit část původní podlahy, zárubně a dveře včetně výplní.

Hlídala jste postup prací nebo vám někdo pomáhal?

Manžel mé dlouholeté kamarádky je velmi šikovný architekt. Znám jeho práci, líbí se mi a navíc se s ním i skvěle spolupracuje. Podle mých přání připravil projekt, do něhož vnesl několik architektonických prvků, které vzhled interiéru jen zdokonalily.

Podle čeho jste vybírala zařízení a doplňky?

Především srdcem. Ale baví mě sledovat design. Je to můj koníček. Kupuji si knihy o umění a designu, v nich se inspiruji, vzdělávám. Možná jsem se minula povoláním.

Jste na Vánoce v Praze?

Ano. Každý rok tu se synem trávíme několik dní. Dřív jsme na štědrovečerní večeři chodili k mým rodičům, od té doby, co mám tento byt, se scházíme u mě.

Více fotografií, kontakty a technické informace na webových stránkách modernibyt.cz

Výběr článků

Načítám