Hlavní obsah

Jak se připravit na budoucnost?

Novinky, Česká spořitelna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plnit si svá přání i přání svých blízkých je snem každého z nás. Ta nejdůležitější, jako je pevné zdraví, láska či přátelství, nejsou podmíněna finančními prostředky. Mnohá další však peníze pomohou naplnit. Asi každý z nás touží po tom, aby jeho dítě či vnouče mělo úspěšný start do života.

Článek

A například ke studiu jazyků v zahraničí, ke kvalitnímu vzdělání, k bydlení či finanční pomoci při zakládání rodiny jsou finanční prostředky zapotřebí. Jenomže kde a jak je získat? Optimálním nástrojem je pravidelné investování. Může být řešením, jak postupně budovat vaše rodinné úspory a může se stát i doplňkem tvorby finančních rezerv na investiční záměr v budoucnu.

Pokud své prostředky investujete na kapitálových trzích, můžete dosáhnout daleko větších výnosů, než byste získali na úrocích běžných či termínovaných účtů. Čím déle investujete, tím větší tento rozdíl je. Z pravidelně investovaných menších částek se postupně může stát velmi zajímavá suma.

Mezi další nesporné výhody pravidelného investování patří snižování rizika špatného načasování. Není totiž vůbec snadné poznat, zda nejsou v době investice kapitálové trhy na svém vrcholu. Vaše jednorázová investice pak může po nějakou dobu ztrácet. Při pravidelném investování negativní efekt špatného načasování eliminujete na minimum.

V nabídce České spořitelny najdete mnoho investičních produktů. Vyberou si i ti z vás, kteří nechtějí při snaze o maximální výnos riskovat možnou ztrátu. Například s Osobním portfoliem 4 poznáte výhody akciových trhů při minimálním riziku. Princip je jednoduchý. Fond aktivně mění zastoupení dluhopisů, akcií a alternativních investic ve svém portfoliu. Pokud akciové trhy rostou, fond akcie nakoupí, aby klientům maximalizoval zisk. Když ale dochází na akciových trzích k dlouhodobému poklesu, fond akcie vyprodává, aby minimalizoval možné ztráty.

Pokud plánujete pro sebe, či své blízké finanční zabezpečení, je pravidelné investování efektivním způsobem jak ho dosáhnout. Profesionální poradci České spořitelny na pobočkách vám rádi pomohou najít volné prostředky a doporučí optimální řešení. Konkrétní informace naleznete také na www.pravidelneinvestovani.cz.

Výběr článků

Načítám