Hlavní obsah

Nejlepší firmy a organizace získaly ocenění v programu Národní ceny kvality

Novinky, Národní politika podpory kvality

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje jen jediné ocenění firem udělované hlavami států v 8O zemích světa podle stejných pravidel - Národní ceny kvality. V ČR získala letos toto prestižní ocenění společnost ARAMARK a Krajská ředitelství policie Ústeckého a Jihočeského kraje.

Článek

Vítězné firmy si ocenění převzaly na slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu. Spolu s nimi byly oceněny Národní cenou za CSR (Společenskou odpovědnost organizací) společnosti ČEZ a.s. a Vítkovice a.s. Oceněny byly i další kvalitní firmy a výrobky.

„Jsme rádi, že se i v naší zemi najdou firmy, které se nebojí objektivního posouzení své práce a dokážou ho využít pro svůj další růst,“ říká Robert Szurman, předseda Rady kvality ČR.

Národní ceny kvality jsou nejvyšším oceněním, jaké může firma získat. Posuzují komplexně všechny oblasti činnosti – od kvality výrobků a služeb, přes úroveň managementu až po vztah k zaměstnancům, společnosti a životnímu prostředí. Využívají k tomu EFQM model, nástroj vyvinutý dle požadavků největších evropských společností, který firmy nejen objektivně srovnává, ale pomáhá jim i zlepšit hospodářské výsledky o desítky procent.

„Firmy, které se účastní Národních cen kvality, dosahují mnohem lepších výsledků, než kdyby se ceny nezúčastnily. Jsou perspektivnější, úspěšnější a konkurenceschopnější,“ dodává Robert Szurman.

Výběr článků

Načítám