Hlavní obsah

Akcie jsou stále oblíbenější, dohání je ropa a další komodity

Novinky, Fio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více Čechů propadá kouzlu investování. Kromě pohybu cen akcií využívají i vývoje cen různých komodit či indexů. Jaký je trend?

Článek

Největší český obchodník s cennými papíry zaměřený na drobné investory zaznamenal v 1.Q meziroční růst objemu zprostředkovaných obchodů o více než 50 %. Celkově tak objem obchodů s investičními nástroji dosáhl 66,2 mld. Kč. Šestinásobný nárůst přitom vykázaly obchody s deriváty na burze v Chicagu, kde investoři tradičně nejvíce investovali do komodit jako ropa nebo zlato.

„Akciové trhy vstoupily do nového roku úspěšně, u Fio, burzovní společnosti by se úvod roku dal označit dokonce za velmi úspěšný. Klienti oceňují, že mají díky přístupu na derivátové trhy možnost další volby, a obchodování s futures kontrakty je čím dál populárnější. Očekáváme, že kromě tradičně silné obliby ropy a zlata se budou do popředí zájmu díky zajímavému ocenění dostávat i zemědělské komodity,“ komentuje situaci na trhu obchodní ředitel Fio Jan Bláha.

Chcete obchodovat na burze i vy? Začněte s jedničkou na trhu. Jak na to?

Výběr článků

Načítám