Hlavní obsah

Místo jara opět přišel nečas

Novinky, Česká strana sociálně demokratická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro, 31. 5. 2006 a Občanská demokratická strana před zraky televizních kamer podepisuje Smlouvu s voliči. ODS reprezentují tři jména – Mirek Topolánek, Petr Nečas a Miroslava Němcová.

Článek

Ke smlouvě s voliči Petr Nečas slavnostně dodává: "Chceme skončit období, kdy volební sliby jsou pouze cáry papíru, které nejsou závazné, za které lidi neberou osobní politickou garanci. Za tuto smlouvu bereme svou osobní personální garanci."

Pojďme se na začátku jara 2010 podívat na sliby a fakta.  Nezavedeme poplatky u lékaře, výrazně snížíme celkové doplatky za léky. Lež. Vyplatíme důchodcům valorizaci penzí ve výši 1000 Kč měsíčně. Lež. Snížíme nezaměstnanost na polovinu. Ke dni podpisu smlouvy 451 106 nezaměstnaných, ke konci vlády ODS 463 553 nezaměstnaných. Lež.  Podpora rodiny. Faktické snížení mateřské, zrušení 3 dnů nemocenské a společného zdanění manželů. Co dodat, opět lež. Konec vlády korupce. Petr Nečas nehlasoval pro zavedení protikorupčního balíčku, zrušení akcií na doručitele nebo pro zákon o lobbingu. Takže zase lež. A o nulové toleranci ke korupci ve vlastních řadách nám může vykládat Pavel „Opencard“ Bém či Ivan „Mrázek“ Langer.

Nevím, jakou osobní personální garanci měl Petr Nečas na mysli. Asi takovou, že když ODS nic nesplní, bude jejím novým předsedou. Bohužel pro nás všechny tak místo jara opět přišel nečas.

(sac)

Výběr článků

Načítám