Hlavní obsah

Odborníci radí, jak vybírat ty nejlepší dveře do bytu či domu

Novinky, SOLODOOR a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Interiérové dveře tvoří významný designový prvek každého domu či bytu. Přesto by jejich výběru nemělo dominovat jen estetické hledisko. Dveře výrazně ovlivňují i funkčnost obytných prostor. Správná volba dveří proto vyžaduje řešit i technické detaily.

Článek

Interiérové dveře nemusí být tak robustní, jako vchodové. Pro běžný provoz postačí standardní povrchová úprava (například dýha), v domácnostech, kde si hrají děti či pobíhají domácí mazlíčci, je třeba zvážit důkladnější ochranu povrchu například CPL fólií o tloušťce 0,2 mm. Nejmodernější CPL nabízejí i plastickou strukturu a takřka dokonale evokují klasický dýhový vzhled povrchů. Výhodou fólií je také barevná stálost a snadnější údržba.

Prosklení dveří dokáže celý interiér výrazně odlehčit a projasnit. Existuje řada variant od bohatého prosvětlení až po decentní úzký skleněný pruh, od plně průhledných skel až po matná. Zejména u větší skleněné plochy osaďte dveře bezpečnostním sklem nebo polepte sklo fólií.

Při volbě dekoru lze doporučit především sladění s podlahami a okny. Zvolte stejné či podobné odstíny či naopak využijte kontrastu tmavších dveří a světlejší podlahy.

35 kombinací barevného designu a povrchové úpravy dveří, 17 variant prosklení a hlavně další tipy a triky pro správný výběr interiérových dveří hledejte na www.solodoor.cz.

Výběr článků

Načítám