Hlavní obsah

Střechy a okapy – opravy po zimě nebo příprava rekonstrukce?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh, kterým nás letos příroda obdařila, téměř všechen roztál a rodinné domy, bytové domy nebo chalupy začínají ukazovat, jaké škody sníh a led napáchaly na střechách a okapech. Patříte mezi ty, které teď čekají opravy nebo rekonstrukce?

Článek

Problémů se může objevit více, ale nejčastější jsou po letošní zimě právě popraskané svody a kotlíky, zprohýbané žlaby a vyhnuté háky. Někdy pomůže, když se poškozená část „narovná“, ale někdy je třeba radikálnějšího řešení, kterým je výměna celého systému.

Výměna kompletního okapového systému ale nemusí být pouze v souvislosti se zimními škodami, ale také při zateplení domu a zhotovení nové fasády, např. s využitím dotací z programu Zelená úsporám.

Nebojte se, výměna okapů nemusí znamenat drastický zásah do rodinného rozpočtu. Zvláště pak zvolíte-li například ocelové okapy SATJAM Niagara , které za rozumnou cenu nabízí velmi dlouhou životnost, vysokou odolnost povrchu vůči poškrábání a rozpínání, dokonalé odvodnění střechy díky hloubce žlabu a barevnost, kterou lze zkombinovat téměř s každou barvou fasády nebo střechy.

A pokud Vás čeká náročnější projekt než jen výměna okapů, a to stavba nové nebo rekonstrukce staré střechy, pak pro vás máme několik zajímavých tipů, jak ušetřit.

Výběr článků

Načítám