Hlavní obsah

Recept na zdravé zoubky vašich dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavně vesele. Naučte své dítě, že čištění zubů je nejen zdravé a prospěšné, ale navíc je to zábava – a máte vyhráno. Návštěvy u zubaře pak budou jen za odměnu. Přinášíme vám několik tipů, jak neposedného „skřítka“ naučit správně si vyčistit zoubky.

Článek

Základem je vhodný zubní kartáček – v dětské ruce nesmí klouzat a má měkké štětiny se zaoblenými konci. Například zubní kartáček Odol3dent pro děti má navíc malou „hlavu“, aby důkladně vyčistil všechny zubní plošky v malých dětských ústech.

Zubní pasta musí nejen účinně čistit a mít snížený obsah fluoru pro ochranu dětské zubní skloviny, ale měla by i chutnat. Za příklad si opět můžeme vzít řadu Odol3dent pro děti.

Vyzkoušejte i ústní vodu Odol3dent pro děti – dostane se do míst, kam kartáček nedosáhne. Neobsahuje alkohol a má příjemnou ovocnou chuť. Působí antibakteriálně a protizánětlivě a pomáhá chránit dětské zoubky proti zubnímu kazu.

Základní nástroje máme, teď co s nimi? Sami víte nejlépe, co vaše dítě nejvíce baví. Proměňte čištění zubů v hru a pomůže vám Krtek a jeho kamarádi. Jeden ukáže, že zuby se čistí od dásně ke korunce. Zajíc dává pozor, abychom nezapomněli na žádné plošky zubů, a Ježek nám připomene jazyk. A Myška bude dbát na to, abychom si zoubky čistili dvakrát denně.

Více informací najdete na www.odol3dent.cz.

.

Výběr článků

Načítám