Hlavní obsah

Maxkarty pomáhají zdravotně znevýhodněným studentům

Novinky, ČSOB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Používáte-li Maxkartu Poštovní spořitelny, přispíváte zdarma těm, kteří to potřebují. Poštovní spořitelna totiž v srpnu za každou platbu u obchodníků, provedenou Maxkartou, předá 1 Kč na projekt, který pomůže zdravotně znevýhodněným studentům.

Článek

Příjemcem daru Poštovní spořitelny bude Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, která celý příspěvek investuje do vytvoření multifunkční tréninkové kanceláře pro zdravotně znevýhodněné studenty.

Tato tréninková kancelář pomůže studentům získávat v průběhu studia odbornou praxi, která je spolu s dosaženým vzděláním značnou výhodou při hledání uplatnění na trhu práce.

Škola v Janských lázních nabízí zdravotně znevýhodněným studentům 3 formy studia – obchodní akademii, odbornou školu a praktickou školu – a má celostátní působnost. Je plně bezbariérová a žáci s postižením pohybového aparátu i se závažnou poruchou motoriky mají možnost ubytování, stravování i rehabilitace.

Součástí školy je také Speciální pedagogické centrum, mezi jehož klienty patří dalších několik set zdravotně znevýhodněných dětí z celého regionu. Centrum spolupracuje s řadou mateřských, základních, speciálních i středních škol i s mnoha stacionáři.

Výběr článků

Načítám