Hlavní obsah

Protect Plus - OptiPro pro správnou a zdravou výživu

Novinky, Nestlé Česko, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není mléko jako mléko, aneb pozitivní přínos bifidobakterií BL pro zdraví Vašeho dítěte – 2. část

Článek

Milá maminko, milý tatínku,

v prvním díle jsme Vám představili novou rubriku, která vysvětluje, jak správně vybrat kojenecké mléko v případě, že Vaše děťátko nemůže být kojeno. Seznámili jsme Vás s tím, proč dbát na množství a kvalitu bílkovin v kojeneckém mléku. Tato nezastupitelná složka kojenecké výživy se nejvíce odlišuje od bílkoviny mléka mateřského.

V dnešní době není vůbec jednoduché se správně orientovat v množství informací a správně rozumět všem údajům uváděným na obalech výrobků. Ve druhém díle Vám opět o něco více napovíme, podle čeho se rozhodovat při výběru té nejkvalitnější výživy pro Vaše děťátko.

Probiotika - přirození strážci zdraví

Další velice důležitou složkou výživy jsou PROBIOTIKA. Probiotika patří spíše do tzv. složek funkčních a ne do složek základních, jako jsou bílkoviny, cukry nebo tuky. Slovo bakterie Vám může znít trošku negativně ve smyslu nějakého bakteriálního onemocnění, ale není to tak vždy. Probiotické bakterie (probios = pro život) jsou součástí každého tlustého střeva, které kvalitně a dobře funguje.

V dobách Vašich babiček se těmito blahodárnými bakteriemi nikdo nezabýval, jelikož byly přirozeným „spolubydlícím“ v trávicím traktu každého zdravého člověka . Dostávaly se tam přirozenou stravou a ze zdravého okolního prostředí. Dnes žijeme zcela jiným způsobem života a strava našich babiček je velmi odlišná od té naší. Používáme takové vymoženosti jako trvanlivé potraviny, dezinfikované prostředí, očkování, antibiotika na každou maličkost.

Proč je důležitá zdravá střevní mikroflóra?

Trávicí trakt je největším a nejdůležitějším imunitním orgánem, kde se nachází neuvěřitelné množství bakterií. Pro dobrý zdravotní stav je důležité, aby byla střevní mikroflóra v rovnováze. Zhoršení stavu střevní mikroflóry je přímo spojené s postupným snížením imunity, s enormním nárůstem civilizačních chorob, jako jsou alergie, vyšší hladina „špatného“ cholesterolu v krvi či zvýšené riziko srdečních chorob v dospělosti.

Osídlení sterilního střeva novorozence

Trávicí trakt novorozence je v okamžiku porodu sterilní. Během několika hodin jej však osídlí množství bakterií z porodních cest matky a z okolí. Z tohoto důvodu jsou přirozený porod, přiložení dítěte k prsu a následné kojení důležité pro správný rozvoj trávení a imunity dítěte.

Probiotika pro děti rovnou v mléku

Mateřské mléko má ochranný účinek díky svému složení, které podporuje rozvoj zdravé mikroflóry ve střevech. Náhradní kojenecká výživa BEBA Premium s unikátním složením Protect PlusTM, obsahuje aktivní probiotické kultury Bifidus BL, které podporuje rozvoj zdravé mikroflóry jako u kojeného dítěte.

Proč podávat BEBA Premium s Bifidus BL.

Z ověřených klinických studií vyplývá, že kritickou fází v osídlování trávicího traktu je zavádění pevné stravy v době přibližně kolem 6. měsíce věku. Do trávicího traktu dítěte přichází stravou řada nových složek potravy a s nimi i hnilobné a patogenní bakterie. Pro zachování nezbytné rovnováhy je nutné buď nadále kojit nebo dodávat probiotické bakterie Bifidus BL v kojeneckém mléku BEBA Premium.

Tyto blahodárné bifidobakterie jistě znáte z reklamy na jogurty. V sušině kojeneckého mléka jsou bakterie uchovávány speciálním způsobem, zcela odlišným od jogurtů. Probiotické bakterie takzvaně „spí“, teprve když mícháte prášek s vodou začínají se bakterie „probouzet“ a být aktivní. Tím je zaručeno, že se dostanou na místo svého působení do tlustého střeva a také v potřebném množství..

Pokud máte zájem o bližší informace, piště nám na www,nestle.cz anebo využijte poradnu MUDr. Naděje Kočnarové na www,kojeneckavyziva.cz

Jsme tu pro Vás a Vaše děti. Rozhodněte se správně.

BEBA 2 Premium pack

Nestlé Nutrition

Nezapomínejte, že nejlepší výživou pro kojence je mateřské mléko, které přirozeně posiluje obranyschopnost dětí a má preventivní účinek proti vzniku alergie.

Výběr článků

Načítám