Hlavní obsah

Kyslík, zázračná molekula života, při dýchání pomáhá proti stresu i únavě!

Novinky, BDF

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyslík dokáže přirozeným způsobem regenerovat organismus. Nejenže odbourává stres a únavu, ale také zlepšuje koncentraci, čistí krev, zpomaluje stárnutí, umožňuje snížení váhy bez pomoci léků a snižuje škodlivé působení znečištěného životního prostředí . Dýchejte zhluboka!

Článek

Nový životní styl sebou přináší zvýšenou potřebu kyslíku. Náš organismus je každý den vystaven vysoké fyzické a psychické zátěži. Ať už máme manažerskou práci, sedavé zaměstnání nebo pracujeme fyzicky, únava a stres jsou běžnou součástí našeho života. Ve stresu sice dýcháme rychleji, ale do krve se dostává méně kyslíku a tělo ho nedokáže využít k regeneraci. Vyzkoušejte si dýchání proti stresu. Může Vám pomoci během náročného pracovního dne. Uvolněně se postavte a při nádechu vzpažte. Dlaně by měly směřovat vpřed nebo proti sobě. Zavřete oči a pomalu se nadechněte. S nádechem se vytahujte vzhůru za prsty rukou, s výdechem uvolňujte napětí a připažte. Uvolněně vydechujte a vnímejte přitom svůj dech. Zaměřte dýchání do oblasti bederní páteře a pocítíte příval energie. Tuto techniku znali již staří Číňané a dodnes patří k vynikajícím pomůckám pro všechny, kterém záleží na těle zdravém uvnitř a krásném navenek. Myslete na blahodárné účinky kyslíku při každém nádechu a tělo vám poděkuje.

Výběr článků

Načítám