Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Zásluhy pro kremelskou zeď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku to málokdo ví, ale v ruském mediálním prostoru se čile probírá nadcházející válka Ruska proti Ukrajině. Mimo jiné se v hlavním propagandistickém TV pořadu nahlas uvažovalo, že pokud Rusko na Ukrajině narazí na NATO, bude nuceno použít jaderné zbraně, protože prý nesmí za žádnou cenu pustit Donbas Ukrajině (ten jí ovšem patří).

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

V Česku se zároveň čile protlačuje použití dvou hybridních zbraní kremelského agresora, což je ruská dostavba Dukovan a Sputnik V. V roli kremelského místodržícího vystupuje prezident Miloš Zeman. Včera se tím netajil.

Netají se tím ani Moskva. „Český premiér odvolal ministra zdravotnictví poté, co ten odmítl zakoupit Sputnik V.“ TASS byl zároveň zplnomocněn prohlásit, že slovenský expremiér Igor Matovič prohlásil, že vlivné síly brání použití Sputniku na Slovensku.

Výrobci Sputniku zároveň uvedli, že závěr slovenského šetření, že jejich „Sputnik“ není ten Sputnik, o kterém se psalo v časopise Lancet, je fejk. Dodali, že očekávají další fejky „od nepřátel Sputniku V na Slovensku“.

Je tu nová kategorie nepřátel. Byli zde nepřátelé třídní, pak nepřátelé státu, později nepřátelé socialistického zřízení, teď v líbezných luzích a hájích podnikají rejdy nepřátelé Sputniku V. Pak jsou tady hodní přátelé Sputniku V a v Česku je vede, což je logické, prezident republiky. Když je prezident, musí být v čele, no ne?

Pěkně se tímto mumrajem odvádí pozornost od jiných akcí Zemanových přátel. Nejen od příprav na válku s Ukrajinou, která by bezprostředně ohrozila Evropu, ale také od pomalého vraždění, které Kreml v těchto dnech uplatňuje vůči svému hlavnímu protivníkovi Alexeji Navalnému. I podle zprávy od vězeňských doktorů má Navalnyj dvě kýly, bolesti v zádech, nefunkční nohy, ztrácí cit v rukou, má teplotu kolem 38 stupňů, kašel a tuberkulózní spoluvězně. Patřičnou léčbu nedostává.

Netvrdím, že přátelé Sputniku V, kteří pomáhají Vladimiru Putinovi zamlžit toto zacházení, jsou jenom v Česku. Na Slovensku s tím začali dřív a už z toho měli vládní krizi. Teď se to zkouší i v české politice. Miloš Zeman se činí. Podle něj český národ potřebuje Sputnik, i když není schválen. Básník tím zjevně chtěl říci, že v zájmu českého národa je, stát se pokusným králíkem Kremlu. Sám Zeman je moudře oočkován spolehlivým západním přípravkem.

Úlohu moskevského místodržícího plní český prezident vzorně. Možná by měla být nastolena otázka, zda by neměl být pochován u kremelské zdi. Zasloužil si to. A samozřejmě pochován by měl být neveřejně. Aby se dodržela zavedená tradice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám