Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Milión xenofobů – Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou sobotu vyrazilo na Slovensku skoro milión lidí hlasovat v referendu, které prosadila Aliance pro rodinu.

Foto: Právo

Václav Klaus mladší

Článek

Slovensko je zhruba poloviční než Česká republika – má přes 4 milióny dospělých občanů (voličů).

S názorem, že manželstvím se nesmí nazývat žádný jiný svazek než vztah jednoho muže a jedné ženy, souhlasilo v referendu přes 94 %  Slováků.

Se zákazem adopce dětí homosexuálům souhlasilo přes 92 % hlasujících.

Právně závazné však výsledky nejsou, neb účast byla jen 21,4 %.

Hlavní média (slovenská, česká a evropská) interpretují výsledek: „Slovensko se vyhnulo ostudě“, „Xenofobové neuspěli“, „Drtivá porážka xenofobů“, „79 % Slováků pro větší podporu  LGBT“ a podobně.

Aneb v přímém přenosu jsme mohli sledovat, jak vládnoucí elity (mediální, politické, aktivistické) bez mrknutí oka utřely názor miliónu lidí.

Rád bych k tomu tedy alespoň řekl pár slov.

Nějak jsem si nevšiml, že bych po volbách do Evropského parlamentu (účast voličů byla nižší než v tomto slovenském referendu) četl články jako „Drtivá porážka zastánců Evropy“, „Čechy téma Evropy nezajímá“ či „82 % Čechů proti EU“ a podobně.

Naopak si jsem jist, že pokud by v těchto volbách získali socialisté 94,4 % hlasů, jezdí Sobotka se Škromachem ještě teď s doutníky v kabrioletu okolo Lidového domu a oslavují. Komentátoři by psali „Český národ vykročil na evropskou cestu s vysokou mírou sociálního aspektu“, posmívali by se neúspěchu ostatních stran a vůbec konstruovali kdo-ví-co. Pochopitelně včetně „xenofobové neuspěli“.

Podobně při doplňovacích volbách do Senátu (účast 10–20 %) – také nějak nečtu – „Češi odmítli Senát“.

Takže sledujme pozorně nový svět okolo nás. Někdy pár desítek aktivistů znamená „občané si nepřejí...“, ale milión lidí znamená „xenofobní sebranka, které sklaplo“. Pozná se to podle toho, co chtějí. Jestli jsou v souladu s hlavním proudem EU či nikoli.

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Jako bych to už jednou zažil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám