Hlavní obsah

MÓDA: Valentino zavítal na indická mola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOMBAJ

Indická Bombaj zažívá nezvyklou podívanou. Do města totiž u příležitosti italského módního festivalu zavítal prestižní luxusní dům Valentino. Díla prezentovaly místní modelky.

Foto: Pavel Siuda

"Jak se staví sen papeže Františka" je téma letošního setkání dětí s biskupem na Prašivé. Fotografie papeže byla na Prašivé k vidění již loni.

Článek

Představené modely byly v tradičních barvách značky Valentino - vládla tedy červená, bílá a černá.

Valentinovo logo "V" je známé po celém světě. Jeho róby si v minulosti oblíbily nejelegantnější ženy, mezi nimi například Jacqueline Kennedyová či Elizabeth Taylorová.

Valentino Garavani se narodil v Itálii v roce 1932. Po střední škole se začal věnovat módě. Zaučoval se ve Francii, kolébce módy, do jejíž metropole se také v sedmnácti letech přestěhoval. V 60. letech se opět vrátil do své rodné země, kde v Římě založil vlastní ateliér.

Jeho modely se brzy staly vyhlášenými nejen mezi místní smetánkou, ale i mezi hollywoodskými celebritami. Značka Valentino proslula také po celých Spojených státech a její sláva se rozšířila až do Japonska.

:. Klasická černobílá kombinace je tradicí značky. Foto: REUTERS

Hlasujte v anketě pod článkem:
Líbí se vám prezentované modely?

:. Jiné modely zářily jasně červenou barvou. Foto: REUTERS/Punit Paranjpe

TIP NOVINEK:
Více snímků neleznete ve fotogalerii.

:. Elegance - nezaměnitelné krédo značky Valentino. Foto: REUTERS/Punit Paranjpe

Anketa

Líbí se vám prezentované modely?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 228 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

MÓDA: nápadité modely z Asie

V malajsijském Kuala Lumpur se v těchto dnech koná tzv. asijský týden módy. Přehlídky potrvají až do neděle. Představí se zde nejen návrhy místních designérů,...

MÓDA: klenoty dominovaly šatům

V uplynulých dnech se ve Victoria and Albert museum v Londýně konala přehlídka, která zdůraznila především šperky z dílny slavného klenotnictví Swarovski.

Výběr článků

Načítám