Hlavní obsah

MÓDA: přitažlivé hvězdy otevřely Cavalli

BEVERLY HILLS

Slavný italský návrhář Roberto Cavalli slavnostně zahájil provoz svého nového butiku v Beverly Hills. Otevření se zúčastnily půvabné ženy amerického showbyznysu, mezi nimiž nechyběla například zpěvačka Christina Aguilera či herečka Carmen Electra.

Foto: Pavel Frydrych

Instalace expozice

Článek

Roberto Cavalli se narodil 15. listopadu 1940 v italské Florencii. Vyrůstal ve skromném prostředí. Módě byl předurčen, jeho matka pracovala jako krejčová, dědeček měl umělecké sklony a působil jako impresionistický malíř. Jeho dílo je možné shlédnout v muzeu Uffizi.

Roberto vystudoval uměleckou akademii. Své první kreace vytvoři s kamarádem na pingpongovém stole. Proslul, jakmile si celebrity jeho modely oblíbily. Cavalliho návrhy se v 60. letech staly nepřekonatelnými zejména v prestižním francouzském St. Tropez, kde se v nich předváděla například francouzská herečka Brigitte Bardotová.

V roce 1972 představil Cavalli svou první kolekci. Sláva na sebe nenechala dlouho čekat, italský designér se začal prosazovat, do paměti veřejnosti se zapsal zejména jako návrhář, který se odmítá poddat zažitým módním trendům. Dnes u něj nakupují nejen evropské celebrity, ale i zaoceánské hvězdy - Ornella Mutiová, Jennifer Lopezová, Whitney Houstonová, Cindy Crawfordová, Cher, Zucchero, Lenny Kravitz, Bono ze skupiny U2, Anthony Hopkins a také třeba Sting.

:. Christina Aguilera si návrháře Roberta Cavalliho váží. Foto: REUTERS/Fred Prouser

:. Půvabná Carmen Electra designérovo pozvání přijala. Foto: REUTERS/Fred Prouser

TIP NOVINEK:
Více snímků z hvězdného otevření butiku naleznete ve fotogalerii.

Reklama

Související články

MÓDA: Grammy ve znamení ženskosti

47. ročník předávání hudebních cen Grammy v Los Angeles byl také ve znamení krásných rób, jimiž oslnily zejména ženské osobnosti ze světa showbyznysu. Mezi...

MÓDA: Verešová se oblékla do Valentina

Slovenská modelka Andrea Verešová se v pondělí zúčastnila slavnostního otevření exkluzivního módního domu Alizé v Bratislavě, který nabízí kolekce vyhlášených...

Výběr článků

Načítám