Hlavní obsah

Ztracený pes se z Alp sám vrátil domů, uběhl 380 kilometrů

Příběh francouzského páru, kterému se cestou z dovolené zaběhl pes, skončil po několika dnech marného pátrání nečekaným happy endem. Dvouletý teriér totiž sám našel cestu domů a z Alp doběhl 380 kilometrů až do jihofrancouzského Nîmes. Informovala o tom stanice France Bleu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Německý lovecký teriér Pablo strávil se svými majiteli dovolenou v karavanu a ztratil se při zpáteční cestě z Itálie, během přenocování v Savojských Alpách. Když se nevrátil z průzkumu okolí, začali ho majitelé hledat a několik dní pak zůstali na místě, kdyby se jejich pes nakonec přece jen ukázal.

Pablo v náručí své šťastné majitelky Catherine

Když se pomalu vzdávali naděje, že se jim domácího mazlíčka podaří objevit, dostali fotografii od své známé, která jim v době jejich nepřítomnosti hlídala dům v Nîmes.

Ztraceného psa objevili o sedm let později a 1600 kilometrů dál

Koktejl

„Poznala jsem na ní Pabla a nemohla tomu vůbec uvěřit, byl to okamžik naprostého štěstí,“ řekla jeho majitelka Catherine.

Pes podle ní na snímku vypadal sice pohuble, ale domů se dostal živý. Jako dárek pak dostal obojek se zabudovaným čipem GPS, kdyby ho někdy napadlo dobrodružný výlet opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám