Hlavní obsah

Ztraceného papouška našli na stanici metra, od té doby opakuje tamní hlášení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papoušek šedý, který se jmenuje Grey, unikl minulý čtvrtek z domu svých majitelů ve vesnici Tadworth v anglickém hrabství Surrey a odletěl do 32 kilometrů vzdáleného Londýna. Po dvou dnech byl nalezen na jedné ze stanic metra a od té doby opakuje tamní hlášení, píše deník Daily Mail.

Foto: British Transport Police

Papoušek Grey na policejní stanici poté, co byl nalezen v londýnském metru.

Článek

Majitelka papouška Karlene Boyceová zrovna popíjela se svým manželem Jamiem šálek kávy, když Grey využil otevřených dveří, unikl ven a usadil se na nedalekém stromě.

„Volali jsme na něj, ale přiletět dolů odmítal. Umístili jsme do zahrady jeho klec, abychom ho nalákali, a volali na něj celou noc,” svěřila se Boyceová Daily Mailu.

„Na druhý den létal několik hodin nad naším domem a opakoval jméno mého syna: 'Callum, Callum!', což bylo celkem vtipné. V ten okamžik jsme byli klidní, protože poznával své okolí,” dodala.

Krátce poté však papouška vylekal jiný pták a Grey zmizel rodině z dohledu. Znovu o něm uslyšeli až po dvou dnech, když Callum spatřil fotku Greye na sociálních sítích britské dopravní policie.

„Důležitý tweet! Policisté dnes na stanici Waterloo našli ztraceného papouška,” psalo se v příspěvku.

Strážníci jej našli na rameně bezdomovce a odvezli ho na policejní stanici, odkud si jej následně Boyceová s rodinou vyzvedla a odvezla zpět domů.

Čas strávený na stanici metra však v papouškovi zanechal hlubokou stopu, neboť od té doby opakuje tamní hlášení.

Podle slov Boyceové napodobuje typické zvuky, které v metru předcházejí každému hlášení, neustále opakuje frázi 'držte se vlevo' a občas rovněž imituje drnčící zvuk vlakové soupravy.

Vedle lehce potrhaného peří je však po dobrodružném výletu zcela v pořádku.

Server LADbible připomíná podobný incident z roku 2018, kdy tamním obyvatelům v Londýně uletěl papoušek ara na střechu a zůstal tam po dobu tří dnů.

V obavách, že je jejich okřídlený miláček jménem Jessie zraněný a nemůže sletět dolů, přivolali hasiče, kteří pomocí žebříku vyšplhali na střechu a ptáka se snažili nalákat na krmení.

Ten však hasiče nevybíravými slůvky poslal do patřičných míst, poté odletěl na střechu vedlejšího domu a nakonec se vrátil k majitelům.

Reklama

Výběr článků

Načítám