Hlavní obsah

Žraloka přilákala koupající se posádka. Pobřežní stráž ho zahnala střelbou

Novinky, Tomáš Skoupý

V malé drama se proměnilo minulou středu koupání posádky lodi Kimball, jež patří americké pobřežní stráži. Ke zhruba třiceti členům posádky ve vodě se totiž přiblížil žralok. Jeden ze členů posádky, kteří byli na hlídce, ho raději odehnal střelbou, zatímco plavci v rychlosti šplhali na palubu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolem členů pobřežní stráže plaval v Pacifiku žralok, kolegové ho zahnali střelbou do vodyVideo: US COAST GUARD VIDEO, AP

 
Článek

Ke koupající se skupině se přiblížil zhruba dvou- až třímetrový tvor. Dostal se k ní na vzdálenost zhruba deseti metrů, než ho odehnala střelba. Po každé vystřelené dávce se ale zvědavé zvíře vrátilo.

Podle expertů z paluby se jednalo zřejmě o žraloka východního (Isurus paucus) nebo o žraloka mlatce velkookého (Alopias pelagicus).

I přes přítomnost predátora nikdo nepanikařil. Posádka s touto možností počítala, a proto také kolem koupajících se námořníků hlídkoval menší člun. Část plavců se snažila dostat se co nejrychleji na palubu lodi Kimball, část vyhledala bezpečí člunu. „Ten pak vypadal jako záchranný člun přeplněný trosečníky,“ uvedla ve svém prohlášení pobřežní hlídka.

Australan zachránil manželku před žralokem, dal mu pěstí

Koktejl

„Všichni se dostali do bezpečí. Dokonce se nám podařilo zachránit i nafukovacího jednorožce,“ uvedla stráž s humorem a dodala, že ten večer si posádka přála promítat film Čelisti a Sharknado.

Žralok loď ještě nějakou chvíli ve společnosti několika mláďat zvědavě doprovázel, než se cesty zvířete a posádky nadobro rozdělily.

Pobřežní stráž dodala, že členové posádky dohromady odsloužili stovky let a nikdo z nich neslyšel, že by se žralok objevil během koupání.

Reklama

Výběr článků

Načítám