Hlavní obsah

Žralok si ukousl příliš velké sousto, udusil se lachtanem

Novinky, vps

Neobvyklou situaci mohli minulou sobotu spatřit lidé na jedné z pláží v australském městě Geraldton. Na mělčinu tam připlul žralok bílý, který sebou neustále mrskal a nakonec pošel. Jak se později ukázalo, udusil se lachtanem šedým, uvedla australská média.

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok se objevil na mělčině, dusil se lachtanem

 
Článek

Tash Tapperová, která umírání žraloka natočila, řekla, že paryba byla u pláže asi dvě hodiny. Přihlížející se žralokovi nejprve snažili pomoct, když se dostal příliš blízko břehu, ale pak pochopili, že s ním není něco v pořádku.

„Vypadalo to, jako kdyby sem přišel umřít,“ uvedla Tapperová.

Smrt žraloka, které předcházelo podivné chování, přijeli vyšetřit odborníci z ministerstva rybolovu. Predátor neměl žádné viditelné známky zranění nebo nemoci, v hrdle měl ale zaseknutého lachtana šedého.

„To by vysvětlovalo, proč žralok vykazoval tak neobvyklé chování v mělkých vodách. Je pravděpodobné, že se pokoušel uvolnit tu překážku v hrdle,“ řekl pro server Watoday.com.au biolog Rory McAuley, který žraloka zkoumal.

„Tak velký objekt mohl poškodit žralokovy orgány nebo mu ztížit tok vody do jeho žaber a přispět tak k jeho smrti. Kromě toho mohl také při snaze osvobodit se uvíznout na břehu,“ dodal Australan.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám