Hlavní obsah

Zora Jandová se utkala s mistry tai-či

– PRAHA
Novinky, Korzo

K smrti unavená, ale velmi spokojená se vrátila do Prahy z čínského Maccaa zpěvačka Zora Jandová. V bývalé portugalské kolonii nedaleko Hongkongu se zúčastnila mistrovství světa v čínském bojovém umění tai-či. Zpěvačka tam měřila síly s mistry mistrů a dosáhla zatím nejlepšího výsledku ve své sportovní kariéře.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Ve francouzském parku čeká veselý program děti i jejich rodiče

Článek

"Vystupovala jsem hned na začátku soutěže, a tak zatím nevím, na kterém místě jsem skončila. Soutěž totiž ještě neskončila. Myslím ale, že nemám moc šancí. Soutěžila tam polovina Asie a sešli se tam skuteční mistři mistrů. Dostala jsem tam ale zatím nejlepší známku, jakou jsem kdy dostala, a to je báječný pocit," řekla Zora Jandová, která se loni v květnu na mistrovství světa v kung-fu v Itálii umístila v diciplíně tai-či na 7. místě.

Má se co učit

Do Maccaa prý letěla především proto, aby si udělila malou výchovnou lekci. "Poslední dobou si uvědomuji, že se mi hodně věcí daří. Tak jsem si tuto lekci musela uštědřit. Na vlastní oči jsem uviděla, že jsem vlastně strašně maličká a vůbec nic neumím. Když vidíte umění opravdových mistrů, tak to tyto myšlenky v každém vyvolá. Na druhé straně mě to ale i povzbudilo. Vím, že už jsem v tai-či dosáhla určitého limitu, ale zároveň jsem si uvědomila, že mám před sebou ještě cestu, která mi hodně dá," svěřila se zpěvačka.

Těší se na odpočinek  

I když si zpěvačka z Asie přivezla výjimečné zážitky, ze všeho nejvíc se těší na svou postel v pražském bytě. Odpočívat prý bude několik dní.

"Musím si dát krátké prázdniny. Zažila jsem totiž opravdu hektický čtvrtrok a můj spánkový deficit je obrovský. Minulý pátek jsem přiletěla z Honkongu, v sobotu jsem už zpívala v Budapešti a ze sportovkyně jsem se musela bleskově proměnit ve výkonnou umělkyni," řekla Jandová.

"Ještě před tím jsem pro činohru Národního divadla pomáhala připravit premiéru Brechtovy hry Dobrý člověk ze Sečuanu, kde jsem dělala pohybovou spolupráci. Děj hry se odehrává v Číně a tak tam chtěli právě trochu tai-či. Byla to krásná práce, ale zároveň hrozná honička. Měla jsem dvoufázové tréninky, zkoušky v divadle, do toho jsem pečovala o rodinu. Teď bych potřebovala spát a spát," usmála se zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám