Hlavní obsah

Známý moderátor označil Meghan za lhářku. V pořadu obratem skončil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do centra pozornosti se během různých reakcí na rozhovor prince Harryho a vévodkyně Meghan opět dostal známý moderátor ranního pořadu Good Morning Britain stanice ITV Piers Morgan. Nejprve označil Meghan za lhářku, následně odešel ze studia v přímém přenosu po hádce s kolegou, aby pak oznámil svůj konec v pořadu.

Foto: Profimedia.cz

PIers Morgan během svého posledního vysílání pořadu Good Morning Britain

Článek

Piers Morgan patří k figurám britské televizní scény, které rády vzbuzují emoce a provokují. To se mu dokonale povedlo v pondělí během ranní show Good Morning Britain. Vévodkyni Meghan, kterou dlouhodobě kritizuje, označil za lhářku s tím, že by se jí mělo říkat „princezna Pinocchio“.

„Nevěřím téměř ničemu, co vychází z jejích úst. Myslím si, že škoda, kterou způsobila britské monarchii a královně v době, kdy princ Philip leží v nemocnici, je obrovská a, upřímně, opovrženíhodná,“ rozohnil se Morgan.

Proti Morganovi se ale nečekaně vymezil jeho kolega u moderátorského stolku Alex Beresford. Sepsul chování bulvárního tisku, které Meghan kritizovalo podstatně více než jakéhokoliv jiného člena rodiny. A obrátil se i k Morganovi.

„Je mi jasné, že ji nemáš rád. Vyjádřil jsi to v tomhle pořadu už naprosto jasně nespočetněkrát. Rozumím tomu, že jsi měl blízký vztah s Meghan a že tě odřízla. Měla na to právo, ani jednou proti tobě nic neřekla. Ty ji pořád očerňuješ,“ uvedl Bereford. Narážel tak na to, co Morgan sám před lety uvedl o tom, jak velcí přátelé z Meghan byli, než se přivdala do paláce.

Rozhodně nejsme rasistická rodina. Princ William poprvé reagoval na výroky Meghan a Harryho

Koktejl

Morgan svého kolegu domluvit nenechal. „A dost, skončil jsem,“ prohlásil a uraženě odkráčel během živého vysílání ze studia. Tam se po chvíli vrátil, aby dál diskutoval o problému. Beresfordovi sdělil, že rozhodně není rasista. Beresford mu opáčil, že si to ani nemyslí, jen se domnívá, že je vůči Meghan zaujatý z osobních důvodů.

Stěžovala si i Meghan

Krátce po vysílání se Morgan dohodl se společností ITV na ukončení spolupráce. „Hezky jsme si s ITV popovídali a shodli jsme se, že se neshodneme,“ uvedl Morgan posléze. „Věřím ve svobodu projevu a věřím v právo mít názor,“ uvedl moderátor a dodal, že pokud chtějí lidi věřit Meghan, mají na to právo.

Chtěla jsem se zabít. V královské rodině se báli o barvu kůže dítěte, uvedla Meghan

Koktejl

Vysílání mělo obrovský ohlas. Britský regulátor Ofcom obdržel přes 41 tisíc stížností na to, že Morgan obvinil Meghan ze lži. Jednu ze stížností podle americké CNN podala i Meghan. Obává se prý, že by jeho výroky mohly mít negativní dopad na ty, co se rovněž potýkají s psychickými problémy.

Zároveň vznikla petice, ve které momentálně přes padesát tisíc lidí žádá návrat břitkého moderátora do pořadu. Morgan se dočkal zastání od řady osobností včetně liberálního amerického komentátora CNN Jakea Tappera. „Takhle to dopadá, když žijete v zemi, kde není první dodatek (dodatek americké ústavy zajišťující mimo jiné svobodu projevu),“ uvedl na Twitteru v reakci na to, že státní úřad bude řešit stížnosti na Morgana.

Sám Morgan, který rád provokuje svými názory neobroušenými politickou korektností, nevyloučil, že se do ITV někdy vrátí. Vysílání, ve kterém nakvašeně odešel ze studia, se totiž stalo jediným dílem, které ve sledovanosti překonalo konkurenční ranní show BBC. A to byl Morganův cíl, který slavně vyhlásil v roce 2015, když do pořadu přicházel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám