Hlavní obsah

Známe recept na nejlepší nealkoholický drink světa

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

V Praze proběhl již patnáctý ročník koktejlové soutěže Mattoni Grand Drink. Výhercem se stal Slovák Peter Provatiak se svým drinkem namixovaným ze sodovky a limetkového džusu se zázvorem.

Show mistra ČR v míchání koktejlů, létali i zapálené lahveVideo: Novinky

 
Článek

Letošního ročníku mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů se zúčastnilo dvacet tři profesionálních barmanů z celého světa. Kromě evropských soutěžících se mistrovství zúčastnili i barmani z Hong Kongu či Brazílie. Českým želízkem v ohni byl mladý a talentovaný barman Marek Reimann. Ten porotě nabídl mix minerální vody, nealkoholického růžového vína, jablečného a řepového sirupu. Mezi pět nejlepších se mu ale nakonec nepodařilo probojovat.

Foto: Novinky

Vítěz Peter Provatiak přebírá cenu

Pravidla soutěže jsou už několik let stejná. Soutěžní drink musí být nízkokalorický (maximálně 25 kcal na 100 ml nápoje) a jednou z ingrediencí musí být 10 cl minerální vody. Barmani ji pak nápaditě kombinují  s čerstvými surovinami s důrazem na inovativní postupy, netradiční chutě a originální vzhled koktejlu.

Své barmanské umění v rámci soutěžního večera předvedl i zpěvák kapely Monkey Business Matěj Rupert a zpěvačka Tereza Černochová. Tím ale jejich barmanská kariéra zdaleka neskončila. Nyní je čeká podzimní turné po nočních podnicích v českých městech. Měli by navštívit Brno, Plzeň a Prahu.

Foto: Novinky

Matěj Ruprt a Tereza Černochová se svými soutěžními drinky

Nejnápaditější show večera předvedl jednoznačně mistr ČR a vícemistr Evropy ve Flair-bartendingu David Neumann. Před diváky si pohazoval s lahvemi, ledem a dokonce i plival oheň. Obzvlášť zajímavá pak byla část jeho vystoupení, kterou předvedl ve tmě a překvapil diváky tak trochu černým divadlem. Nebylo vidět nic víc než zářící lahve nasvícené UV lampami poletující vzduchem. Pokud chcete jeho show také vidět, podívejte se na naše video.

Foto: Novinky

Mistr ČR a jeho ohnivá show

Recept na nejlepší nealkoholický drink světa

Název koktejlu:           MAT & TONI

Suroviny:

10cl Mattoni

2cl čerstvý limetkový džus

2cl sirup z čistého třtinového cukru (Monin)

2cl zázvorový sirup (Monin)

15g čerstvý zázvor

Dekorace: Čerstvý zázvor a bazalka

 Příprava koktejlu:

1.    Vložte všechny ingredience do shakeru

2.    Protřepejte spolu s ledem

3.    Nalijte mix do prázdné sklenice přes filtr

4.    Dolijte Mattoni

5.    Dodekorujte a servírujte

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám